BiH

Dodik: Islamska zajednica - radikalna politička organizacija

Dodik: Islamska zajednica - radikalna politička organizacija
Dodik: Islamska zajednica - radikalna politička organizacija

PRIJEDOR - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi Islamska zajednica u BiH trebalo da bude nevladina, a ne politička organizacija, ali da u to samo naivni vjeruju jer je ona, ustvari, radikalna politička organizacija koja provodi i ima u sebi značajne elemente radikalnog islama i koja je integrisana sa islamskim pokretom širom svijeta.

 "Zbog toga je ona za nas opasna. Ona je ključna politička organizacija u bošnjačkom narodu. Ona odlučuje ko je pobjednik kod Bošnjaka na izborima i zato ne treba zanemariti to o čemu govori, mada su ti njihovi zahtjevi nerealni i nemoguće ih je ostvariti", rekao je Dodik novinarima na Mrakovici gdje je obilježeno 73 godine od Bitke na Kozari.

Reagujući na zahtjeve iznesene na jučerašnjem saboru Islamske zajednice u BiH da se donese zakon o zabrani poricanja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i trajnoj zabrani službene upotrebe oznaka, zastava, amblema i simbola Vojske Republike Srpske na teritoriji BiH, kao i da se formira distrikt Srebrenica, Dodik je kazao da je te zahtjeve nemoguće provesti.

"To je deplasirana priča. Teritorija Republike Srpske je neprikosnovena i nema razgovora o tome", naveo je Dodik.

On je istakao da je Vojska Republike Srpske slobodarska vojska i da je bila odraz slobodarskih zahtjeva srpskog naroda.

"Branila je slobodu srpskog naroda u ratnim uslovima, kao što je bošnjačka vojska branila slobodu bošnjačkog naroda", naglasio je predsjednik Srpske.

Dodik je dodao da Islamska zajednica u BiH na ovaj način pokazuje namjere da, prije svega, obesmisli slobodu za Srbe, a da obesmiljšavanje slobode počinje upravo zahtjevom da se ukinu sjećanja ili zabrane simboli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije