BiH

Dodik: Ne dozvolimo da RS ostane ime

Dodik: Ne dozvolimo da  RS ostane ime
Dodik: Ne dozvolimo da RS ostane ime

PETROVO, BIJELJINA, MODRIČA - Nadam se da će Ozrenci na predstojećim izborima glasati za SNSD, stranku koja će očuvati RS, a ne za aktuelnu lokalnu vlast, koja je nezainteresovana za razvoj opštine, kazao je sinoć u Petrovu Milorad Dodik, kandidat koalicije SNSD - DNS - SP za predsjednika RS.

Istakao je da RS može ići samo jednim smjerom, ka samostalnosti, ali da se za referendum o tome moraju steći minimalni uslovi, kojih još nema.

"Ako na svim nivoima ne pobijede kandidati SNSD-a, od RS će za godinu dana ostati samo ime", upozorio je Dodik i ponovio da se zalaže da RS bude što više država, a što manje entitet.

Pozdravio je i osnivače SDS-a Milana S. Ninkovića iz Doboja i Miladina Nedića s Ozrena, koji su, kako je rekao, svaki na svoj način doprinijeli da Doboj ostane u sastavu RS.

"Oni nisu naši članovi, ali su s nama, jer nas povezuje ista ideja - RS u kontinuitetu onda, danas i sutra", rekao je Dodik.

Željka Cvijanović, kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH, rekla je na ovom skupu da očekuje da će birači odabrati SNSD jer će se "tako vratiti pravim vrijednostim". Istakla je da je sigurna u pobjedu SNSD-a, koji je, za razliku od opozicije, napravio velike pomake u razvoju svih opština u RS.

"Imamo posla s onima koji su loši političari i loši ljudi, koji su prije dvije godine prevarom došli na vlast", rekla je Cvijanovićeva.

Nakon toga, kandidati SNSD-a uputili su se i ka Modriči, odakle je Didik poručio da je ovo opština u kojoj SNSD redovno pobjeđuje, zahvaljujući brojnim projektima koje su republička i lokalna vlast realizovale proteklih godina. Najavio je i podršku i nakon izbora.

Cvijanovićeva je naglasila da je izborni štab SNSD-a u narodu, a ne kao kod opozicionih stranaka - u stranim ambasadama u BiH.

S tribine u Bijeljini poručeno je da je izborni slogan "Za pobjedu Srpske" počeo da se ostvaruje briljantnom pobjedom u Laktašima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije