BiH

Dodik: Neprimjereno miješanje u unutrašnje stvari

Dodik: Neprimjereno miješanje u unutrašnje stvari
Dodik: Neprimjereno miješanje u unutrašnje stvari

SARAJEVO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Sarajevu da je neprimjereno za jednog ambasadora da se miješa u unutrašnje stvari zemlje u kojoj se nalazi.

"Američki ambasador je bio u posjeti medijskoj kući čiji je vlasnik ranije bio osuđivan za utaju poreza i odatle poziva na borbu protiv korupcije i kriminala. To je neprimjereno za jednog ambasadora da se na taj način miješa u unutrašnje stvari jedne zemlje", rekao je Dodik.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu američkog ambasadora Patrika Muna da se "građani BiH moraju odlučnije boriti protiv korumpiranih ljudi i institucija", te da se "svaki sistem može srušiti i promijeniti", koju je dao tokom jučerašnje posjete Televiziji BN, Dodik je rekao da će zatražiti objašnjenje za takvu izjavu.

"Ukoliko se te stvari budu dešavale u BiH, onda adresu za pobunu te vrste treba tražiti u dotičnom gospodinu. Zatražiću da objasni na koji je način došao do takve izvjave. Ako je to dio scenarija vezan za `arapsko proljeće` ili nešto drugo što želi da uradi, onda je na krivom putu. Ta vrasta arogancije u smislu miješanja u unutrašnje stvari u BiH preobimna je bez obzira što dolazi od ambasdora SAD", istakao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije