BiH

Dodik: RS motiv mog političkog djelovanja

Dodik: RS motiv mog političkog djelovanja
Dodik: RS motiv mog političkog djelovanja

LJUBINJE - Kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a za predsjednika RS Milorad Dodik kazao je večeras da je RS motiv njegovog političkog djelovanja i da ona posjeduje potencijal za razvoj.

"Samo veliki narodi imaju svoje države. Države se uvijek teško stvaraju i za njih se treba mukotrpno boriti, jer one se lako ne dobijaju. Tako je sa srpskim narodom na ovim prostorima, a i sa ostalim narodima ovdje je uvijek napeto i turbolentno. Sve ove protekle godine branio sam naš nacionalni identitet. Srpska je motiv moga političkog djelovanja", rekao je Dodik na predizbornom mitingu u Ljubinju.

Ona je podsjetio da je Republika Srpska 2006. godine, kada ju je preuzela nova vlast predvođena SNSD-om, bila zapuštena i ostavljena.

"Pred nama je bila reforma policije koju smo uspješno u korist Srpske riješili. Gledajući teške i komplikovane odnose u BiH moramo imati svoj sistem bezbjednosti. Jako je važno da imamo svoju policiju. Pitam se zašto Bošnjaci nisu spriječili ekstremizam u svom narodu", naglasio je Dodik.

On je naveo da pred građane izlazi čista obraza i odgovorno tvrdi da je urađeno mnogo i da više nije moglo.

"Hoću da pomognem Ljubinju i želim da vratim vjeru u budućnost. Moramo uporno raditi i graditi Srpsku. Ne vjerujem u BiH jer u njoj su svi nezadovoljni. BiH nema šansu. Ne vjerujem u projekat i koncept u kome nikom nije dobro", rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da SNSD nikada nije izdao nijedan interes Republike Srpske i da građani treba da imaju povjerenje u ovu stranku.

"Sigurna sam u našu pobjedu. Vi ćete biti dio nje. Sigurno smo upravljali u proteklom periodu i kormilarili Republikom Srpskom. Zaslužujemo pobjedu 12. oktobra. Politički i ekonomski odbranili smo Srpsku. Ona je samoodrživa, a to je djelo SNSD-a. Republika Srpska nastavlja da živi uz odgovorne političare i SNSD-a", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da Dodik zna cilj i put do njega. "Mi neprilike pretvaramo u naše prilike. Republici Srpskoj treba SNSD, Dodik i ja, a ne oni koji pripremaju podvale i krađu", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je podsjetila da su u proteklom periodu povećane plate i penzije za više od 100 odsto.

"Mi smo republika i država u nastajanju. Mi idemo ka našoj novoj, sigurnoj i ubjedljivoj pobjedi. Očekujemo vašu podršku i treba nam stabilna skupštinska većina u Narodnoj skupštini Srpske i u parlamentu BiH", poručila je Cvijanovićeva.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Nikola Špirić rekao je da LJubinje izgleda tužno i da je to rezultat vladavine SDS-a, te da ova lokalna zajednica 20 godina stagnira, nazaduje i propada.

"Pred Srpskom su veliki izazovi i zato je vrijeme da ovaj put budete uz pobjednike - SNSD, Dodika i Željku. Krajnje je vrijeme da i vama bude bolje. Krajina, Semberija, Posavina, a vjerujemo i Hercegovina su za veliki SNSD i našu novu pobjedu. Glasajte za sebe i svoje dostojanstvo, glasajte da se Republika Srpska pita", poručio je Špirić.

Na predizbornom mitingu u LJubinju govorili su i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Gojko Lečić, nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske Luka Petrović i kandidat za parlament BiH Blagoje Šupić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije