BiH

Dodik: SNSD bra­na uru­ša­va­nju RS

Dodik: SNSD bra­na  uru­ša­va­nju RS
Dodik: SNSD bra­na uru­ša­va­nju RS

SRBAC, GRA­DI­ŠKA - SNSD je bra­na uru­ša­va­nju RS, a zbog to­ga bi stran­ci­ma bi­lo la­kše da pre­go­va­ra­ju sa vi­še uče­sni­ka, po­go­to­vo ako su oni ne­slo­žni kao sa­daš­nja opo­zi­ci­ja, ka­zao je pre­ksi­noć u Srpcu Mi­lo­rad Do­dik, kan­di­dat ko­ali­ci­je SNSD - DNS - SP za pred­sje­dni­ka RS.

"RS je za me­ne sve­ti­nja. Ona je bo­lji dio BiH i ako bi se BiH ra­spa­la je­di­no što bi mo­glo nas­ta­vi­ti da fun­kci­oni­še jes­te RS u ko­joj sa­da vla­da mir i sve in­sti­tu­ci­je fun­kci­oni­šu ka­ko tre­ba, za šta je za­slu­žan SNSD", re­kao je Do­dik i do­dao da je po­se­bno ve­zan za Srbac i lju­de ko­ji ov­dje ži­ve jer je iz ove op­šti­ne kre­nu­la ini­ci­ja­ti­va za osni­va­nje SNSD-a.

"Za­to sam se Srpcu po­se­bno odu­žio ta­ko što sam po­držao ne­ko­li­ko in­fras­tru­ktur­nih pro­je­ka­ta u vri­je­dnos­ti ve­ćoj od 40 mi­li­ona KM. Srbac je sa­da po­ve­zan mo­der­nim sao­bra­ćaj­ni­ca­ma pre­ma La­kta­ši­ma, Prnja­vo­ru i Gra­di­šci, re­no­vi­ra­ne su uli­ce, iz­gra­đen vo­do­vod i spor­tska dvo­ra­na", re­kao je Do­dik.

Ta­ko­đe, re­kao je da pu­nu po­dršku tre­ba da­ti Že­ljki Cvi­ja­no­vić, kan­di­da­tu ko­ali­ci­je SNSD - DNS - SP za čla­na Pred­sje­dniš­tva BiH iz RS, ko­ja je odva­žna, hra­bra, mu­dra i zna ka­ko tre­ba pre­go­va­ra­ti sa stran­ci­ma.

Cvi­ja­no­vi­će­va je po­ru­či­la da ide u Sa­ra­je­vo da bi RS i da­lje ima­la čvrstu po­dršku sa ni­voa BiH i obe­ća­la da će vjer­no slu­ži­ti svom na­ro­du ko­ji za­slu­žu­je bo­lji ži­vot.

Kan­di­da­ti SNSD-a po­sje­ti­li su i Gra­di­šku, oda­kle je Do­dik po­ru­čio da je BiH upi­tna i da će ta­kva os­ta­ti, a da že­li mir­nu i sta­bil­nu RS.

"Ho­će­mo da bu­de­mo mir­ni i sta­bil­ni i da nas­ta­vi­mo put na­pret­ka ko­ji je uve­li­ko u to­ku. Mo­ra­mo oču­va­ti na­rod, na­ci­ju, vje­ru, krsnu sla­vu, RS", po­ru­čio je Do­dik i na­gla­sio da se op­ti­mi­zam te­me­lji na me­đu­na­ro­dnim pri­ja­te­lji­ma u li­ku Ru­si­je, Srbi­je, Izra­ela i sve vi­še evrop­skih drža­va.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije