BiH

Dodik odgovorio Ivaniću: Nisam Republika Srpska, ali jesam njen predsjednik

Dodik odgovorio Ivaniću: Nisam Republika Srpska, ali jesam njen predsjednik
Dodik odgovorio Ivaniću: Nisam Republika Srpska, ali jesam njen predsjednik

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je Srni da je sasvim jasno kakve su namjere Mladena Ivanića prema Republici Srpskoj s obzirom na činjenicu da nije došao na obilježavanje godišnjice ustaškog genocida u Donjoj Gradini, ni Dana Vojske Republike Srpske, iako je civilni komandant, a došao je na otvaranje Ferhadije i planira doći na proteste.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića da "Milorad Dodik nije Republika Srpska", Dodik je rekao da je Ivanić najmanje pozvan da daje komentare o tome ko je i koliko opredijeljen za Republiku Srpsku.

"Naravno da ja nisam i ne mogu biti Republika Srpska, ali jesam predsjednik Republike Srpske. Ujedno sam i jedini predsjednik u istoriji Srpske koji je demokratskom voljom većine dva puta biran, za razliku od Ivanića koji je uvijek i sve gubio, osim posljednjih izbora na kojima je pobijedio isključivo zahvaljujući podršci Bakira Izetbegovića i pomoći bošnjačkih glasova", istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da je potpuna zamjena teza govoriti o odgovornosti vlasti za izazivanje aktuelne situacije u vezi sa protestom opozicije i mitingom podrške Srpskoj i njenim institucijama.

"Oni su ti koji su sve ovo izazvali i koji su željeli da iz Banjaluke u svijet ode slika o Republici Srpskoj kao nestabilnom društvu u kojem vlast ne uživa podršku građana. Naravno da im to ne možemo i ne smijemo dopustiti. Naša obaveza kao demokratske i legitimne vlasti jeste da štitimo interese Srpske, a to ćemo na jedan veličanstven način učiniti i na sutrašnjem mitingu", poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije