BiH

Druženje u organizaciji Nezavisnih novina: Obala Ugra razgalila zvaničnike

Druženje u organizaciji Nezavisnih novina: Obala Ugra razgalila zvaničnike
Druženje u organizaciji Nezavisnih novina: Obala Ugra razgalila zvaničnike

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Obala Ugra, kristalno čiste planinske rijeke, u Kneževu/Skender Vakufu i ovog juna bila je mjesto neformalnog, ali već tradicionalnog druženja domaćih zvaničnika, ambasadora, privrednika, predstavnika institucija i medija.

Kompanija "Nezavisne novine" kao domaćin ugarskog druženja i ove godine bila je na vrhuncu zadatka. Osim činjenice da se  okupio veliki broj uglednih gostiju na jednom mjestu u petak popodne, domaćoj hrani, dobroj kapljici, a potom ambijentu i ugodnoj muzici niko nije mogao da odoli. Ovakav spoj, već godinama dobitna kombinacija za dobar provod, već na početku druženja obećavao je da će ono potrajati do večeri.

Bistri Ugar i netaknuta priroda ambijent su kakav se samo može poželjeti, a takav pejzaž otvorio je apetit, mada kulinarskim delikatesama i bez toga niko nije mogao da odoli.

Između ostalih, na obali Ugra svakodnevne obaveze "po strani" bar na nekoliko časova ostavili su Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH,

Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Rusije u BiH, i Džonatan Mur, zamjenik ambasadora SAD u BiH koji odlazi na novu dužnost u Stejt department, Tonči Staničić, ambasador Hrvatske u BiH, Ninoslav Stojadinović, ambasador Srbije u BiH, Marija Aurora Mejia, ambasadorka Španije u BiH, Karolos Gadis, ambasador Grčke u BiH, i brojni drugi zvaničnici.

Bistri Ugar i netaknuta priroda ambijent su kakav se samo može poželjeti, a takav pejzaž otvorio je apetit, mada kulinarskim delikatesama i bez toga niko nije mogao da odoli

Iako je Grčka te večeri izgubila utakmicu protiv Njemačke na Evropskom fudbalskom prvenstvu, podrška ambasadoru nije izostala, mada ni on sam nije želio da prognozira ishod meča, iako se nadao pobjedi. Ambasadora Stojadinovića, mada su im se i ostale zvanice obradovale, posebno su razgalili "Krajiški trubači", pa ih je i počastio kada su trube zagrmjele čuvenu pjesmu "Vidovdan".

Druženju su prisustvovali i brojni zvaničnici institucija RS, a među njima i premijer Aleksandar Džombić, te Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS. Društvo su im pravili Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza RS, Stanislav Čađo, ministar unutrašnjih poslova RS, Džerard Selman, predsjednik Ustavnog suda RS, Milenko Arapović, sudija Ustavnog suda RS, Milorad Barašin,  tužilac Tužilaštva BiH, kao i Čedo Vuković, načelnik Kneževa/Skender Vakufa.

U ljepotama Ugra su uživali i  Kemal Čaušević, bivši direktor UIO BiH, doktor Mirko Stanetić, Slobodan Stanković, direktor  "Integral inženjeringa", Đorđe Davidović, direktor  "Ekvator kompani", i Nikola Dronjak, predsjednik Studentske unije RS.

Sljedeće druženje zakazano za ljeto 2013. godine, lokacija nepromijenjena

Medije su, uz domaćina Željka Kopanju, direktora "Nezavisnih novina", predstavljali Dragan Davidović, generalni direktor RTRS, Mirjana Kusmuk, glavni i odgovorni urednik "Glasa Srpske", te Anđelko Kozomara, glavni i odgovorni urednik "EuroBlica". Osim pomenutog Evropskog prvenstva u fudbalu, teme razgovora domaćih zvaničnika i evropskih diplomata su bile daleko opuštenije od onih dnevnopolitičkih. Sljedeće druženje je zakazano za ljeto 2013. godine, lokacija će ostati nepromijenjena jer najbolje stvari ne treba mijenjati, s čime su saglasni svi koji su imali privilegiju da se opuštaju na Ugru.

Druženje na obali te rijeke već je postalo tradicija. "Nezavisne novine" neće je mijenjati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije