Dušanka Majkić posjetila zenički zatvor

Fena - 21.05.2012 19:13
Dušanka Majkić posjetila zenički zatvor

ZENICA - Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dušanka Majkić i Mirsad Mešić posjetili su danas Kazneno popravni zavod zatvorenog tipa Zenica.

Nakon sastanka sa upravom KPZ-a, Majkić i Mešić obišli su zavodske prostorije gdje su razgovarali sa nekim od osuđenih osoba.

“Većina smatra da su osuđeni bez dokazane krivice. Neki od njih čak nisu bili ni prisutni na mjestu događaja i kažu da imaju dokaz o tome. Jedan od njih je bio u Njemačkoj, nije bio ovdje kada se dogodio ratni zličin. Njih šest smatra da RS treba formirati advokatski tim koji bi pregledao sve presude i vidio do kakvih je manipulacija došlo u njihovim presudama”, izjavila je Majkićeva nakon razgovora sa osuđenicima.

Kako je dalje istakla, kad neko u Republici Srpskoj bude osuđen za ratni zločin ili osuđen od Suda BiH ili u Brčko Distriktu, on može da bira da li će u Foču ili u Zenicu. Jedino oni koji su osuđeni unutar FBiH nemaju mogućnost izbora. Oni mogu otići u Zenicu ili Mostar.

- Jedino srpski osuđenici nemaju mogućnost izbora. Ja se nadam da će federalni ministar pravde učiniti dodatni napor da se ista stvar omogući i srpskim predstavnicima kao što važe za ostala dva naroda, izjavila je Dušanka Majkić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Ukazano na značaj reformi

  28.04.2015 15:43 - Srna

  SARAJEVO - Premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ukazali su na značaj reformi koje u tom entitetu i BiH treba provesti, prije svega onih od kojih zavisi ekonomski napredak.

 • Tegeltija: Krajnji cilj upaređenje stabilnosti

  28.04.2015 15:40 - Srna

  BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija razgovarao je u Banjaluci sa predstavnicima Misije međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ o mogućem novom aranžmanu sa ovom finansijskom institucijom i upoznao ih o reformama koje Vlada Srpske već provodi u skladu sa Ekonomskom politikom za 2015. godinu.

 • Mladi srpskih partija osudili napad na policiju

  28.04.2015 15:37 - Srna

  ZVORNIK - Mladi srpskih političkih partija, SNSD-a, SDS-a, DNS-a i SP-a, najoštrije su danas osudili teroristički napad na policijsku stanicu Zvornik u kojem je ubijen policajac Dragan Đurić, a ranjeni policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić, navodeći da ovo nedjelo predstavlja udar na Republiku Srpsku i njene institucije.

 • Utvrditi okolnosti terorističkog napada u Zvorniku

  28.04.2015 15:30 - Srna

  SARAJEVO - Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH najoštrije je osudio teroristički napad u Zvorniku i zahtijeva od agencija za provođenje zakona da što prije utvrde okolnosti pod kojim se taj gnusni događaj desio.

 • Čampara: Suzdržati se od teških riječi

  28.04.2015 15:19 - N.N, Foto Klix

  SARAJEVO - Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara osudio je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku te izrazio saučešće porodici ubijenog policajca Dragana Đurića.

 • Sutra dan žalosti u RS

  28.04.2015 15:17 - Srna

  BANJALUKA - U Republici Srpskoj sutra će biti dan žalosti povodom terorističkog napada u policijskoj stanici u Zvorniku, u kojem je život izgubio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske Dragan Đurić, odlučila je Vlada Srpske na telefonskoj sjednici.

 • Nastaviti pozitivan proces na EU putu

  28.04.2015 15:12 - Srna

  SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ambasador Španije u BiH Marija Aurora Mehija Eraskin konstatovali su danas da je neophodno nastaviti pozitivan proces na putu evropskih integracija BiH.

 • Crnadak - Jagland: Sve spremno za predsjedavanje Savjetom Evrope

  28.04.2015 15:05 - Srna

  SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i generalni sekretar Savjeta Evrope Tornbjorn Jagland konstatovali su danas u Sarajevu da je sve spremno za predsjedavanje BiH Savjetom Evrope od 19. maja.

 • Ivanić i Levčenko o mirovnom sporazumu iz Minska

  28.04.2015 15:01 - Srna

  SARAJEVO - Ambasador Ukrajine za BiH sa sjedištem u Zagrebu Oleksandar Levčenko informisao je danas predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića o svim složenostima političke situacije u Ukrajini i aktuelnostima u vezi sa provođenjem mirovnog sporazuma iz Minska.

 • Borci u Zvorniku: Direktan napad na RS

  28.04.2015 14:51 - Srna

  ZVORNIK - Predstavnici boračke populacije u opštini Zvornik ističu da teroristički akt u ovom gradu predstavlja direktan napad na Republiku Srpsku, njene institucije i narod, te da daju punu podršku Vladi Srpske da u skladu sa Ustavom razvije potrebne policijske strukture radi bezbjednosti svojih građana.

 • Sve institucije da rade na rasvjetljavanju napada

  28.04.2015 14:43 - Srna

  SARAJEVO - Savjet ministara BiH zatražio je od svih nadležnih institucija na svim nivoima u BiH da aktivno i koordinisano rade na rasvjetljavanju terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvoriniku, sa aspekta njegovih motiva i načina izvršenja, rekao je predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić.

 • Cvijanović: Prioritet jačanje policijskih struktura

  28.04.2015 14:39 - Srna

  BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je u borbi protiv terorizma neophodno partnerstvo svih u BiH, i da, kada je riječ o ovakvim stvarima, politička volja i saglasnost moraju da postoje.

 • Berić: Nema odluke o glasanju na Skupštini SDS-a

  28.04.2015 14:22 - Srna

  PRIJEDOR - Predsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke /SDS/ Prijedor Dušan Berić izjavio je da nijedan stranački organ u ovom gradu nije donosio odluku o načinu glasanja na Skupštini SDS-a, koja je zakazana za 10. maj u Banjaluci.

 • Dodik sa predstavnicima RS u zajedničkim institucijama

  28.04.2015 14:15 - Srna

  BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovaraće danas u Banjaluci sa predstavnicima Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

 • Dobra saradnja Vlade RS i UNDP-a

  28.04.2015 14:11 - Srna

  BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i rezidentni koordinator UN u BiH Jurij Afanasijev ocijenili su danas da je saradnja Vlade Srpske i UNDP-a veoma dobra, te izrazili spremnost za nastavak saradnje i na budućim projektima vezanim za održivi razvoj i zapošljavanje, društvenu inkluziju, te vladavinu prava.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.