BiH

Evropa osudila napad u Zvorniku

Evropa osudila napad u Zvorniku
Evropa osudila napad u Zvorniku

SARAJEVO - Evropska unija /EU/ i zemlje članice osudile su zločinački napad u policijskoj stanici u Zvorniku, u kojem je poginuo policajac Dragan Đurić, a ranjeni Željko Gajić i Stevo Milovanović, te pozvale vlasti u BiH da sarađuju da bi spriječili slične incidente.

Šefovi Misije EU u BiH izrazili su saučešće porodici nastradalog Đurića i zaželjeli brz oporavak povrijeđenim policajcima.

Sinoćnji napad na policijsku stanicu u Zvorniku, šefovi Misije EU u BiH su ocijenili kao atak na sve institucije BiH koje rade na zaštiti interesa njenih građana. 

"Vjerujemo da će uslijediti potpuna i temeljita istraga da bi bila utvrđena priroda i motivi ovog užasnog događaja", navodi se u izjavi šefova Misije u BiH. 

EU i zemlje članice pozvale su vlasti na svim nivoima u BiH da sarađuju da bi spriječili slične incidente i zaštitili opšte dobro svih građana BiH.

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije