BiH

Francuzi zaustavili bh. auto pun kalašnjikova

Francuzi zaustavili bh. auto pun kalašnjikova
Francuzi zaustavili bh. auto pun kalašnjikova

MEC - Carinici iz carinske ispostave Mec zaplijenili su šest kalašnjikova i municiju, koji su pronađeni u automobilu bh. registarskih tablica, nakon čega su uhapsili vozača, stoji u saopštenju francuske Generalne uprave carina.

Prema ovom saopštenju, prva četiri kalašnjikova sa punim šaržerima pronađeni su rastavljeni u dijelove u okvirima vrata, dok je ostatak kalašnjikova pronađen u branicima prednjih točkova vozila.

Do zapljene je došlo u noći između ponedjeljka i utorka, negdje oko jedan sat iza ponoći. Inače, vozilo, koje je iznajmljeno u BiH, gdje je i registrovano, kretalo se putem A4 koji povezuje Strazbur i Pariz. Vozač, koji je vozio sam, priznao je da dolazi iz BiH, te da mu je krajnja destinacija bila Švajcarska. U saopštenju carinske uprave ne stoji da li je vozač bh. državljanin.

Inače, vozač je prebačen u Policijsku stanicu u Mecu, gdje mu je određen pritvor.

Prema statističkim podacima, Francuskom cirkuliše čak 15.000 kalašnjikova koji se sa ratnih područja prošvercaju u ovu zemlju.

U saopštenju francuske policije stoji da je samo prošle godine zaplijenjeno oko 3.500 kalašnjikova, koji su najtraženiji na crnom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije