BiH

Govedarica: BiH ne stoji iza Izetbegovićeve odluke

Govedarica: BiH ne stoji iza Izetbegovićeve odluke
Govedarica: BiH ne stoji iza Izetbegovićeve odluke

BANJALUKA - Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica smatra da najava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će sljedeće sedmice biti podnesen zahtjev za reviziju tužbe BiH protiv Srbije za genocid znači da je Izetbegović odlučio da krene u rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"SDS će učiniti sve da stane u zaštitu odbrane Dejtonskog mirovnog sporazuma i dejtonskog Ustava", rekao je Govedarica Srni.

Govedarica je istakao da je Izetbegović donio potpuno nerazumnu odluku iza koje ne stoji BiH i to je, kako je rekao, jasno svakome u BiH i čitavom svijetu.

"Ovdje je riječ o društveno-političkoj anomaliji koja se zove inat, a koji je ispoljen od jednog člana Predsjedništva BiH. Bakir Izetbegović donio je odluku koja se zove `početak kraja njegove političke karijere` i ja sam ubijeđen da će se on nerado sjećati 17. februara ove godine", istakao je Govedarica.

Govedarica kaže da želi javno da pita Izetbegovića, ukoliko Međunarodni sud pravde u Hagu odbije zahtjev za postupak revizije kao neosnovan, da li će preuzeti potpunu odgovornost za sve što je danas učinio i podnijeti ostavku na mjesto člana Predsjedništva BiH.

"Sve što bude radio SDS u narednom periodu biće isključivo usmjereno ka rušenju Bakira Izetbegovića i odbrani Dejtonskog mirovnog sporazuma i dejtonskog Ustava", zaključio je Govedarica.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio da je će sljedeće sedmice biti podnesen zahtjev za reviziju tužbe  BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

On je naveo da je većina učesnika današnjeg savjetovanja u Sarajevu, kome su prisustvovali predstavnici bošnjačke političke, vjerske i nevladine zajednice, dala podršku inicijativi za podnošenje zahtjeva za reviziju tužbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije