BiH

Ivanić: BiH ne može biti EU kandidat bez zatvaranja OHR-a

Ivanić: BiH ne može biti EU kandidat bez zatvaranja OHR-a
Ivanić: BiH ne može biti EU kandidat bez zatvaranja OHR-a

BANJALUKA - BiH ne može dobiti kandidatski status za članstvo u EU bez zatvaranja OHR-a i prestanka uticaja stranog faktora, rekao je Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva na upravo završenoj konferenciji.

On je rekao da prisustvo stranaca pokazuje da je zemlja nezrela za članstvo u EU i da je takvu informaciju dobio iz brisrelskih krugova, te je izrazio sumnju da će ispunjavanje upitnika biti dovoljan uslov za kandidatski status.

Demantovao je medijske napise da on nije spriječio imenovanje italijanskog sudije u Ustavni sud BiH, jer, kako je objasnio, strane sudije imenuje Evropski sud za ljudska prava a ne Predsjedništvo, koje ima samo konsultativnu ulogu.

"Svi veliki dušebriožnici koji se jako brinu o tome i prave velike priče na sjedenici Predsjedništva 2011. godine nisu se usprotivili imenovanju Margarite Nikolovski za sudiju Ustavnog suda. Ustavni sud je već ranije donio odluku o ukidanju grba i himne RS. Tada je u Predsjedništvu sjedio član iz SNSD-a . Pitam se zašto tada nisu bili protiv", istakao je Ivanić.

Ivanić je ocijenio da se dolaskom Donalda Trampa za predsjednika SAD-a neće promijeniti  politika Amerike prema BiH, te je dodao da naša adresa ostaje Brisel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije