BiH

Karadžićeva kćerka o njegovom zdravstvenom stanju

Karadžićeva kćerka o njegovom zdravstvenom stanju
Foto: Tanjug/AP | Karadžićeva kćerka o njegovom zdravstvenom stanju

ISTOČNO SARAJEVO - Sonja Karadžić Jovičević, kćerka prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, rekla je da ni nakon pune tri sedmice zdravstveno stanje njenog oca, koji se nalazi u britanskom zatvoru, nije bolje, te da nije urađena ni osnovna dijagnostika.

"Nisu urađene dijagnostičke procedure, čak ni osnovne, najjednostavnije, pa se ni o adekvatnoj terapiji ne može govoriti", rekla je Jovićevićeva za Srnu.

Iako je zatvorski ljekar prije 15 dana konstatovao da su pregled i dijagnostika specijaliste neophodni u što kraćem roku, kaže ona, do toga nije došlo.

Jovićevićeva je rekla da su dobili potvrdu da su nadležni oficiri i uprava zatvora, kao i Rezidualni mehanizam i predsjedavajuća sudija Gati Santana upoznati o situaciji.

"Nedostatak bilo kakve reakcije i pomaka ukazuje da pri jasnom kršenju ljudskih prava, a posebno prava na medicinsku pomoć, više ne može biti riječi o neobaviještenosti i da se radi o apsolutno svjesnom nepostojanju namjere da se uradi bilo šta po tom pitanju", naglasila je Jovičevićeva.

Radovana Karadžića zbog ratnog zločina Haški tribunla osudio je na doživotnu robiju i kaznu izdržava u Engleskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije