BiH

Klub HDZ-a žestoko kritikovao federalnog ministra policije

Klub HDZ-a žestoko kritikovao federalnog ministra policije
Foto: HDZ BiH | Klub HDZ-a žestoko kritikovao federalnog ministra policije

SARAJEVO - Klub HDZ-a u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH prozvali su federalnog ministra policije Ramu Isaka da se bavi pitanjima iz njegove nadležnosti, a ne politizacijom izjava zvaničnika Republike Srpske.

"Javnost i institucije u Federaciji BiH očekuju da se federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak bavi poslovima pripadajućih nadležnosti i povede računa o stanju sigurnosti u Federaciji BiH, umjesto čestih politizovanja izjava zvaničnika Republike Srpske i najnovijih pokušaja oduzimanja ustavnih nadležnosti kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova", poručili su iz Kluba HDZ-a i istakli:

"Potvrdio je to i njegov skandalozan istup pred poslanicima u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH koji je uslijedio nakon akcije SIPA i MUP-a KS izvedene uz podršku FBI, DEA i Evropola, a u kojoj je zbog organizovanog  kriminala i povezanosti s narko kartelima uhapšeno više od 20 osoba".

U saopštenju Kluba HDZ-a se podsjeća da su među uhapšenima i v.d. direktora Federalne uprave policije Vahidin Munjić te prvi čovjek specijalne policije u Federaciji BiH Mustafa Selmanović.

"Umjesto preuzimanja odgovornosti, Isak se odlučio pričom u centralizovanju MUP-a i oduzimanju ustavnih nadležnosti federalnim jedinicama, da bi skrenuo pažnju sa hapšenja prvog čovjeka FUP-a te niza istaknutih policijskih čelnika u Federaciji BiH, uz nastavljanje prakse otimanja Hrvatima pozicije direktora FUP-a", poručili su iz Kluba HDZ-a.

Ističu da takvim trošenjem dragocjenog vremena i energije na politizaciju, izostaje posveta istragama u nizu slučajeva ozbiljnog narušavanja stanja bezbjednosti u Federaciji BiH na koje nema njegovih reakcija kao ministra.

"Otimanje pozicija u Federalnom MUP-u Hrvatima i ignorisanje bezbjednosnih izazova u Federaciji BiH neprihvatljivo je, posebno u ovom vremenu" upozorili su, između ostalog, iz Kluba HDZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije