BiH

Komšić: Dobro je da i SDP bude dio vlasti

Komšić: Dobro je da i SDP bude dio vlasti
Komšić: Dobro je da i SDP bude dio vlasti

SARAJEVO - Predsjednik DF-a Željko Komšić izjavio je, pred sastanak sa predstavnicima SDA i SDP-a, da smatra da je dobro da i SDP bude dio priče o formiranju vlasti na nivou Federacije BiH.

"Mi stojimo na tezi da je svaki akt, pokušaj, činjenica političkog jedinstva u Sarajevu dobra za BiH. Jasno je da SDP ima najveći broj delegata Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH i jasno je da im to, na kraju krajeva, daje legitimet da se pitaju ko je potpredsjednik FBiH", rekao je Komšić novinarima u Sarajevu.

On je napomenuo da mu je jasno da se Nermin Nikšić kao predsjednik SDP-a nalazi u nezgodnoj situaciji, jer postoje politički stavovi i izjave koje dolaze iz ove stranke o opozicionom djelovanju SDP-a.

"Naravno, ne miješajući se u odnose unutar SDP-a i organe ove stranke, jer koliko znam u subotu /31. januara/ treba biti održan Glavni odbor SDP-a, mogu reći da bi bilo dobro da SDP bude dio rješenja. Sve drugo bilo bi pokušaj političke trgovine u kojoj neću da učestvujem", rekao je Komšić.

Na pitanje kako gleda na činjenicu da SNSD predloži svog kandidata za potpredsjednika FBiH, on je podsjetio da ta stranka ima tri delegeta, što joj daje legitimitet, ali da on ne zagovara takvo rješenje.

"Priča o SNSD-ovom potpredsjedniku FBiH je nešto što govori da su se poremetili odnosi u BiH kada je riječ o formiranju vlasti. Vjerovatno i to nekom odgovara i može da misli da je to dobro. Ja ne mislim tako", rekao je Komšić.

Na pitanje da li DF ostaje pri svom kandidatu Slobodanu Šoji za potpredsjednika FBiH, Komšić je naveo da u određenom momentu niko drugi nije predlagao kandidata, zbog čega je to učinila njegova stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije