BiH

Konaković: BiH ima pravosudno-medijsko-policijsku mafiju

Konaković: BiH ima pravosudno-medijsko-policijsku mafiju
Foto: Fena | Konaković: BiH ima pravosudno-medijsko-policijsku mafiju

SARAJEVO - Kao što sam ranije govorio, BiH ima pravosudno-medijsko-policijsku mafiju, poručio je lider NiP-a i ministar inostranih poslova BiH Elmedin Konaković, komentarišući podatak da je od 23 uhapšenih u akciji "Black Tie 2", njih 20 pušteno na slobodu.

"Tokom dana biće održana pres konferencija, a o terminu ćemo na vrijeme obavijestiti javnost.  Jer za pravdu je uvijek pravo vrijeme. Posebno sam ponosan jer je baš Narod i Pravda njihov najveći problem i njihova prva meta", naveo je Konaković.

Podsjetimo, pritvor je određen za Adnana Smajlovića, Sančeza Jukića i Aidu Halać. Na slobodu su tako, između ostalih, pušteni pripadnici FUP-a, Vahidin Munjić, vršilac dužnosti direktora FUP-a, i Mustafa Selmanović, šef specijalne jedinice FUP-a.

Kod nekih od osumnjičenih Sud navodi da Tužilaštvo nije utvrdilo da su počinili bilo koje krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Ova akcija je bila usmjerena na 23 osobe, od čega neke terete da su dio "užeg kruga" poznatog narkobosa Edina Gačanina Tita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije