BiH

Krišto: Suštinsko pitanje provedba reformske agende

Krišto: Suštinsko pitanje provedba reformske agende
Krišto: Suštinsko pitanje provedba reformske agende

SARAJEVO - Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Borjana Krišto (HDZ-HNS) smatra da je, kada se radi o reformskoj agendi BiH, suštinsko pitanje njene provedbe.

Pojasnila je kako u materijalu Savjeta ministara BiH koji je dostavljen u povodu parlamentarnog zasjedanja uz reformsku agendu, nije dostavljen i akcijski plan, te da je u tom smislu ova tačka dnevnog reda reducirana na razmatranje ranije usuglašene agende, bez provedbenog akta.

"Što se nas tiče, mi ćemo podržati ovo što je 'došlo' od Vijeća ministara BiH", kazala je Krišto, naglašavajući riješenost da se istraje na ispunjavanju obaveza koje ona (agenda) podrazumijeva, a koje su kompatibilne s evropskim putem BiH.

Na dodatni upit o tome ima li aktuelni saziv izvršne vlasti kapaciteta da provede zacrtane reforme, predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH kazala je da kapaciteta ima, te da je pitanje - da li to neko želi, ili ne.

Poručila je u tom kontekstu da svaki nivo vlasti u BiH ima vlastitu odgovornost u okviru provedbe reformske agende, a na dobrobit svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije