BiH

Lukač: Reprezentativno predstavljanje Srpske u svijetu

Lukač: Reprezentativno predstavljanje Srpske u svijetu
Lukač: Reprezentativno predstavljanje Srpske u svijetu

BANJALUKA - Pripadnici MUP-a Republike Srpske učestvujući u mirovnim misijama UN-a širom svijeta na reprezentativan način predstavljaju Policiju Srpske i Republiku, izjavio je resorni ministar Dragan Lukač.

"Policajci Srpske u mirovnim misijama UN-a imaju i rukovodne funkcije i daju veliki doprinos u radu i edukovanju policijskih struktura u zemljama u kojima se nalaze", rekao je Lukač novinarima u Banjaluci, nakon prijema koji je organizovao za pripadnike MUP-a Srpske koji su bili angažovani u mirovnim misijama UN-a u Liberiji, Južnom Sudanu, Istočnom Timoru i na Kipru.

Lukač je naglasio da su do sada 62 pripadnika MUP-a Republike Srpske bila angažovana u mirovnim misijama UN-a, dok ih je trenutno u misijama 11.

Policijski službenik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Zoran Ćetković, koji je bio vršilac dužnosti koordinatora za operaciju u Liberiji, rekao je da pripadnici MUP-a Srpske svojim radom daju veliki značaj u mirovnim misijama UN-a.

"Policajci Republike Srpske idu u mirovne misije u zemlje u kojima su drugačije političke prilike, životni uslovi i opasnosti, ali i pored toga stručno i profesionalno i krajnje odgovorno ispunjavaju sve svoje obaveze, dostojno noseći uniformu i predstavljajući Policiju Srpske, Republiku Srpsku i BiH", rekao je Ćetković novinarima.

Miroslav Milojević iz CJB Doboj, koji je bio zamjenik starijeg policijskog savjetnika na Kipru, a što je najveća rukovodeća pozicija u redovnoj misiji, kaže da je velika čast i odgovornost za svakog pripadnika MUP-a Srpske da u mirovnoj misiji UN-a predstavlja Srpsku.

Prijem je organizovan povodom 29. maja, Međunarodnog dana mirovnih snaga UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije