BiH

MUP-u odobreno 736.000 KM za kapitalna ulaganja

MUP-u odobreno 736.000 KM za kapitalna ulaganja
MUP-u odobreno 736.000 KM za kapitalna ulaganja

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske dala je saglasnost Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske za utrošak 736.000 KM za nabavku mobilnih radara, računarske i posebne opreme, te rekonstrukciju Policijske stanice u Loparama.

Prema Planu utroška sredstava MUP-a za kapitalna ulaganja u prvih pola godine, za nabavku postrojenja i opreme izdvojeno je 700.000 KM, a za investiciono održavanje, rekonstrukciju i održavanje zgrada i objekata 36.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada je, nakon usvajanja Studije o podsticanju stranih ulaganja u Republiku Srpsku od 2014. do 2017. godine, zadužila Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju da, u saradnji sa resornim ministarstvima, predstavnicima poslovne zajednice i jedinica lokalne samouprave, izradi akcioni plan za njeno provođenje.

Usvojena je i Informacija o procesu implementacije Projekta poboljšanja poslovnog okruženja, te Uredba o izmjenama i dopuni Uredbe o načinu uskladištenja, čuvanja i raspolaganja robom oduzetom u postupku inspekcijskog nadzora.

Vlada je donijela i Uredbu o prestanku važenja Uredbe o službenim zvanjima pripadnika policije u kazneno-popravnim ustanovama i dala saglasnost na Pravilnik o katastarskom klasiranju i bonitiranju zemljišta.

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske o softverskom rješenju za prijavu sumnji na korupciju i drugih nepravilnosti u radu republičkih organa uprave, organa jedinica lokalne samouprave, javnih preduzeća i javnih ustanova.

Zadužen je Generalni sekretarijat Vlade, odnosno Služba za informacione tehnologije da odmah kreira poddomen www.apk.vladars.net, i u saradnji sa Upravom MUP-a za informaciono-komunikacione tehnologije stvori neophodne tehničke preduslove za pristup aplikaciji APK, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Zadužena su ministarstva Vlade da odmah imenuju predstavnike za realizaciju aplikacije za prijavu sumnji na korupciju i drugih nepravilnosti i o tome obavijeste MUP, te da donesu propis koji reguliše upotrebu aplikacije unutar ministarstva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zaduženo je da do 25. avgusta dostavi izvještaj o primjeni aplikacije u ministarstvima. Takođe, zadužena su sva ministarstva da do 1. septembra počnu sa korištenjem aplikacije.

Vlada Republike Srpske donijela je Zaključak kojim prihvata izvještaj Komisije za izbor Komisije za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije Republike Srpske.

Ministarstvu pravde naloženo je da poništi Javni poziv za imenovanje članova

Komisije za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije Republike Srpske objavljen 18. aprila u dnevnim listovima "Glas Srpske" i "Nezavisne novine", kao i na veb stranici Ministarstva, jer za članove Komisije koji bi predstavljali medije i novinare, kao i akademsku zajednicu iz reda profesora, nema prijavljenih kandidata.

Ministarstvo pravde zaduženo je da odmah objavi novi Javni poziv za imenovanje članova Komisije za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije Republike Srpske i to po jednog člana iz nevladinih organizacija, medija i novinara i akademske zajednice iz reda profesora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije