BiH

Majkić: BiH postaje nemoguća misija

Majkić: BiH postaje nemoguća misija
Majkić: BiH postaje nemoguća misija

BANJALUKA - Politička situacija u Federaciji potvrđuje da BiH postaje nemoguća misija i da nikakva pomoć međunarodne zajednice, u bilo kojem formatu, ne može riješiti ovo pitanje, ocijenila je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Prema njenim riječima, politička kriza u Federaciji neminovno će se odraziti na ispunjavanje evropskih obaveza BiH, pa i odluke "Sejdić i Finci".

"Republika Srpska nikako ne može uticati na sve to, pa su logični zaključci da bi u slučaju da Srpska sama ispunjava evropske obaveze to bilo daleko brže", rekla je Majkićeva za "Ekstra magazin".

Ona kaže da je teško reći ko je sada, zapravo, vlast na nivou BiH i da je besmisleno da se traži zaštita vitalnog nacionalnog interesa u situaciji kada jedni Bošnjaci treba da odu, da bi drugi došli.

Majkićeva upozorava da BiH sada u Predsjedništvu ima dva predstavnika bošnjačke politike.

Ona smatra da će izlazak Željka Komšića iz SDP-a imati mnogo veće posljedice nego što se u prvi mah moglo pretpostaviti, a odgovornim za dešavanja u SDP-u smatra lidera stranke Zlatka Lagumdžiju.

Stanje u Federaciji, koje se prenosi u na nivo BiH, ona ocjenjuje kao "totalnu agoniju", a za SDA kaže da je stranka koje je izgubila svaku viziju BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije