BiH

Makron: Za EU važno da BiH ostane jedinstvena zemlja

Makron: Za EU važno da BiH ostane jedinstvena zemlja
Foto: Tanjug/AP | Makron: Za EU važno da BiH ostane jedinstvena zemlja

Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je sinoć tokom zajedničkog obraćanja sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Jelisejskoj palati u Parizu da je za EU važno da BiH ostane jedinstvena zemlja.

Naveo je i da nedavno usvojeni Evropski plan rasta za Zapadni Balkan služi da pomogne zemljama u regionu da “prevaziđu sukobe iz prošlosti”.

"Želim ponavljati koliko nam je važno, koliko i vama gospodine predsjedniče, da Bosna i Hercegovina ostane ujedinjena zemlja. Evropski plan rasta za Zapadni Balkan podržavaće sve napore zemalja regije da prevaziđu konflikte prošlosti, usvajaju reforme i povećavaju konkurentnost u ekonomiji", rekao je Macron.

Takođe, francuski predsjednik je dodao da Francuska cijeni privrženost Srbije jedinstvu u BiH.

S druge strane, Vučić je kazao da Srbija održava i da je uvijek podržavala integritet BiH, ali i integritet Republike Srpske u okviru BiH, u skladu sa Dejtonskim sporazumom i da će to nastaviti činiti, prenosi Klix,

"Što se svih drugih stvari tiče, ja vjerujem da ima još mnogo oblasti gde ćemo našu saradnju da produbimo. Mi vama verujemo gospodine predsedniče. Vi ste meni obećali neke sitnice – koje su za vas sitnica, a za mene i za nas, za našu zemlju, krupne stvari. I to ste u potpunosti ispunili. Vi ste čovek od riječi, ja vam izuzetno verujem. I mi izuzetno poštujemo i volimo Francusku", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije