BiH

Miting podrške Mladiću 31. maja u Banjaluci

Miting podrške Mladiću 31. maja u Banjaluci
Miting podrške Mladiću 31. maja u Banjaluci

BANJALUKA - Centralni miting podrške generalnu Ratku Mladiću biće održan u utorak, 31. maja u Banjaluci u organizaciji Boračke organizacije Republike Srpske (BORS), potvrdio je predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz.

On je najavio da će skup podrške biti održan i u Kalinoviku u nedjelju, 29. maja.

 "Dali smo mogućnost i svim opštinskim boračkim organizacijama da u vlastitoj režiji organizuje proteste, ali da preuzimaju odgovornost da to moraju da budu dostojanstvena okupljanja sa jasnim porukama, bez bilo kakvih uvredljivih sadržaja i nečega što bi narušilo časno i ljudsko ime kao što je Ratko Mladić", rekao je Ćurguz novinarima, nakon vanredne sjednice Predsjedništva BORS-a u Banjaluci.

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Dražan Perendija rekao je da borci zahtijevaju da najviše institucije RS odrede advokatske timove za odbranu generala Mladića i svih optuženika iz RS pred Haškim tribunalom i Sudom BiH.

"Tražimo da bude formiran fond i odobrena novčana sredstva za odbranu tih ljudi", naglasio je Perendija.

On je istakao da je boračka populacija ogorčena zbog hapšenja generala Mladića i činjenice da mnogi likuju zbog hapšenja, pa čak i srpski političari u Beogradu, ali da ih ne iznenađuje likovanje medija i političara iz Federacije BiH.

"Stav BORS-a je da državni organi Srbije vode kompletnu izdajničku srpsku politiku i zemlju vode pogrešnim kolosijecima", rekao je Perendija, dodajući da /srpskom predsjedniku Borisu/ "Tadiću i njegovoj klici sreću neće donijeti EU i NATO".

Perendija je rekao da mu se ne sviđaju izjave pojedinih političara iz RS koji rad i postupke Haškog tribunala smatraju kao neminovnost i poručio im da moraju da znaju da svoje političke funkcije uživaju zahvaljajući radu i rezultatima Ratka Mladića, Radovana Karadžića i tadašnje političke i vojne garniture RS.

On je istakao da je general Mladić najsvijetliji lik novije srpske istorije i novog srpskog patriotizma, utemeljivač VRS i BORS-a.

General Mladić uhapšen je juče u selu Lazarevu kod Zrenjanina. Akciju su izvele koordinisano srpska Bezbjednosno-informativna agencija i Služba za otkrivanje ratnih zločina.    Mladić je 1995. godine optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine, koji uključuju genocid, saučesništvo u genocidu, zločin protiv čovječnosti i kršenje običaja ratovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije