BiH

Mitrović: Kamerićeva amnestirana, a ne kažnjena

Mitrović: Kamerićeva amnestirana, a ne kažnjena
Mitrović: Kamerićeva amnestirana, a ne kažnjena

BANJALUKA - Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović rekao je Srni da tri godine zatvora Indiri Kamerić za zločine počinjene nad srpskim i bošnjačkim civilima na području Broda 1992. godine nisu kazna, nego amnestija.

Mitrović je naglasio da je gotovo nepojmljivo da se takva kazna dobije za tuču, prebijanje, maltretiranje, silovanje i sve drugo za šta se Kamerićeva tereti.

"Žena ne smije da bude u povlaštenom položaju ako je učinila takve zločine, a sigurno je da je u ovom slučaju bila u povlaštenom položaju", rekao je Mitrović i dodao da je Kamerićevoj trebalo izreći bar duplo veću kaznu.

On je dodao da je neshvatljivo da žena, imajući u vidu žensku solidarnost i osjetljivost, može biti tako nasilnički raspoložena i imati takvu mržnju prema drugoj osobi, posebno prema drugoj ženi.

Sud BiH osudio je Indiru Kamerić na tri godine zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim i bošnjačkim civilima na području Broda 1992. godine.

Kamerićeva je proglašena krivom da je od aprila do oktobra 1992. godine, kao pripadnik 101. bosansko-brodske brigade Hrvatskog vijeća odbrane na Stadionu "Polet" i u zgradi Stanice milicije učestvovala u psihičkom i fizičkom mučenju i nečovječnom postupanju prema zatvorenim civilima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije