BiH

Nikšić: Dodik i Čović nastavljaju sa politikom razgradnje BiH

Nikšić: Dodik i Čović nastavljaju sa politikom razgradnje BiH
Nikšić: Dodik i Čović nastavljaju sa politikom razgradnje BiH

SARAJEVO - Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić povodom današnjeg sastanka čelnika SNSD-a i HDZ-a BiH Milorada Dodika i Dragana Čovića, na kojem je jedna od tema bio novi prijedlog Zakona o Ustavnom sudu BiH, smatra da je taj sastanak nastavak politike razgradnje BiH i njenih institucija.

 "Zakon o Ustavnom sudu BiH, koji dogovaraju HDZ i SNSD, pokušaj je da se od te institucije napravi novi Dom naroda, jer predviđa uvođenje etničkog glasanja, bez kojeg se ne može donijeti niti jedna odluka. Na takvim principima ne funkcioniše niti jedan sud na svijetu. To je nastavak politike razgradnje BiH i pokušaj da se BiH uredi kao konfederacija tri naroda, koja bi se, kao takva, u vrlo kratkom roku raspala na tri etničke državice", istakao je Nikšić, saopšteno je iz SDP-a.

Nikšić navodi da bi umjesto što se bave pokušajima ostvarenja ratnih ciljeva političkim sredstvima, HDZ i SNSD trebali bi penzionerima objasniti zašto se njihova penzije ne povećavaju?

"Radnicima trebaju reći do kada će im uvoditi nove poreze i namete? Svim građanima dužni su odgovoriti kada će krenuti izgradnja auto-puteva i drugih infrastrukturnih projekata, koji su u potpunoj blokadi otkako je na vlasti stabilna koalicija", naveo je Nikšić.

On je pozvao SDA da se konkretno izjasni o politici svojih koalicionih partnera koji, kako ističe, jasno žele podjelu države BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije