BiH

Novaković: Bošnjaci zloupotrijebili Predstavnički dom

Novaković: Bošnjaci zloupotrijebili Predstavnički dom
Novaković: Bošnjaci zloupotrijebili Predstavnički dom

BANJALUKA - Poslanici bošnjačkih stranaka u Predstavničkom domu parlamenta BiH zloupotrijebili su ovu instituciju slanjem pisma generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu u kome su dali podršku britanskoj rezoluciji o Srebrenici, izjavio je danas u Banjaluci poslanik NDP-a u ovom domu Momčilo Novaković.

Novaković je ocijenio da su poslanici bošnjačkih partija, predvođeni predsjedavajućim Predstavničkog doma parlamenta BiH Šefikom Džaferovićem, zloupotrijebili akta ove institucije, čime je, kako je naveo, počinjeno krivično djelo.

"Oni su koristili memorandum Predstavničkog doma parlamenta BiH i time prekršili poslovnik o radu ove institucije. Tražiću odgovornost Sekretarijata zajedničkih službi i Odjeljenja za međunarodne odnose parlamenta BiH, odnosno njenog sekretara", rekao je Novaković novinarima i naveo da će tražiti da bude formirana komisija koja bi se bavila ovim problemom.

On je pozvao Tužilaštvo BiH da utvrdi da li postoje elementi krivičnog djela u lažnom predstavljanju zaključaka Predstavničkog doma parlamenta BiH.

Novaković je istakao da će od srpskih poslanika u parlamentu BiH tražiti da generalnom sekretaru UN bude poslato pismo kojim će da budu demantovani navodi bošnjačkih partija.

On je napomenuo da će sutra u Bratuncu prisustvovati centralnom komemorativnom skupu u znak sjećanja na stradale Srbe.

Govoreći o referendumu o Sudu i Tužuilštvu BiH, Novaković je ocijenio da bi njegovo organizovanje "bilo rizično, iako je NDP nezadovoljan radom ovih institucija". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije