BiH

Odbor traži da se Šnjegotin izvještaj skine sa dnevnog reda NS RS

Odbor traži da se Šnjegotin izvještaj skine sa dnevnog reda NS RS
Foto: Ilustracija | Odbor traži da se Šnjegotin izvještaj skine sa dnevnog reda NS RS

BANJALUKA – Odbor za finansije i budžet Narodne skupštine Republike Srpske predložio je da se sa dnevnog reda skine Konsolidovani revizorski izvještaj o izvršenju budžeta RS za 2016. godinu što je izazvalo burnu reakciju opozicionih partija.

13.00 - U Skupštini RS nakog govora Željke Cvijanović, premijerke RS, koji je trajao gotovo sat vremena, uslijedio je dugi aplauz ali poslanika opozicije koji se nisu slagali sa njenim projekcijama

Cvijanovićeva je u svom opširnom govoru rekla da RS najbolje stoji u regionu, da bilježi rast zaposlenosti ali da je vlast na nivou BIH kriva što je blokirala određena sredstva i projekte.

Poslanici opozicionih partija tvrdili su da to može da uradi samo Odbor za reviziju, ali da se silom i bahatošću sve može, pa i kako kažu, kršiti Poslovnik Narodne skupštine Republike Srpske.

S druge strane, Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS rekao je da Poslovnik nije prekršen.

Inače, radi se o revizorskom izjveštaju zbog kojeg je Duško Šnjegota, glavni revizor RS, podnio ostavku na tu funkciju na zahtjev Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske.

Nakon kraćeg prepucavanja, Nenad Stevandić, potpredsjednik NS RS na zahtjev jednog od poslanika dao je pauzu od deset minuta.

O tome da li će se ovaj izvještaj naći na dnevnom redu ili ne odlučiće poslanici glasanjem.

U Banjaluci danas zasjeda Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će, po hitnom postupku, biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije