BiH

Patrik Mun: Izbori u Srebrenici šansa za pomirenje

Patrik Mun: Izbori u Srebrenici šansa za pomirenje
Patrik Mun: Izbori u Srebrenici šansa za pomirenje

BANJALUKA - Ambasador SAD u BiH Patrik Mun očekuje da će predstojeći lokalni izbori u Srebrenici biti šansa za pomirenje, zaštitu memorijalnog centra Potočari i nastavak održavanja godišnjih ceremonija u ovom centru.

Nakon današnjih sastanaka u Banjaluci sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, liderom SDS-a Mladenom Bosićem i predstavnicima Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS, Mun je novinarima rekao da su predstojeći lokalni izbori u Srebrenici osjetljivo pitanje, "ne samo za ljude u ovoj zemlji nego i širom svijeta".

"Na sastancima je rečeno da će bošnjački i srpski lideri zajedno raditi da bi omogućili mirne izbore koji će služiti svim građanima Srebrenice", rekao je Mun.

On je naveo da su na sastancima izneseni stavovi i o rješavanju pitanja budžeta za 2012. godinu, sprovođenju odluke Sejdić-Finci i rješavanju pitanja vojne imovine.

Predsjednik Kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske Mujo Hadžiomerović rekao je da je na sastanku sa  Munom razgovarano prvenstveno o zakonima o katastru, Izbornom zakonu i Zakonu o sudovima.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas, tokom sastanka sa ambasadorom Munom, da neće biti promjena Izbornog zakona za lokalne izbore u Srebrenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije