BiH

Pavić: Politika stranke usmjerena ka čovjeku

Pavić: Politika stranke usmjerena ka čovjeku
Pavić: Politika stranke usmjerena ka čovjeku

PRIJEDOR - Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić poručio je večeras na predizbornoj tribini u Gornjim Orlovcima kod Prijedora da očekuje podršku programskim stavovima DNS-a čije su okosnice ekonomija, zapošljavanje, borba protiv kriminala i korupcije i socijalna zaštita.

"U DNS-u imamo ljude sposobne da se uhvate u koštac sa svim problemima koji tište običnog čovjeka, jer naša politika je upravo usmjerena ka čovjeku, ka Republici, opštini, mjesnoj zajednici, selu i gradu", poručio je Pavić mještanima Gornjih Orlovaca.

On je dodao da u traženju podrške među građanima DNS nikoga ne kleveće, niti bilo koga omalovažava, jer je to dio politike stranke.

"Mi našu politiku želimo da gradimo na onome što znamo i na našem programu, a ne na tome što je neko loš i ne valja, jer će građani o tome suditi na izborima", rekao je Pavić.

"Smatramo da je građanima potrebno predstaviti šta radimo da bi bolje živjeli i da će se DNS uvijek toga držati. Hoćemo da stvorimo povoljan ambijent u Republici Srpskoj. Hoćemo stabilnu političku, međunacionalnu, međuvjersku i svaku drugu stabilnost", rekao je Pavić.

Na predizbornom skupu u Gornjim Orlovcima nosilac liste koalicije DNS-NS-SRS za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici jedan Mirko Sovilj istakao je da DNS nikad nije podržao, niti će podržati nezakonito i protivustavno prenošenje nadležnosti Republike Srpske na nivo BiH.

"Vrijeme koje je iza nas je pokazalo da smo apsolutno bili u pravu, jer je činjenica da Republika Srpska ima štetu od svih onih nezakonito prenesenih nadležnosti", rekao je Sovilj.

On je dodao da će DNS tražiti načina da se ovako prenesene nadležnosti vrate Republici Srpskoj onako kako je to definisano Dejtonskim mirovnom sporazumom.

Kandidat DNS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Mirjana Ostojić istakla je da je Prijedor najbolji primjer lokalne zajednice gdje se već godinama bilježi pozitivan trend rasta zaposlenosti.

"DNS je pokazao da može da bude lider u ovoj oblasti i da se taj problem ne može riješiti tako lako kako to u vrijeme kampanje predlažu neke političke opcije, već da je to proces na kojem se, konkretno u Prijedoru gdje je DNS na vlasti, radilo godinama", kazala je Ostojićeva.

O susretu Dodika i Putina

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić izjavio je da je sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom od izuzetne važnosti za Republiku Srpsku.

"Sama činjenica da jedan od najvećih državnika svijeta bude upoznat sa Republikom Srpskom i sa onim što mi radimo za nas je veliki dobitak. Čak se i raspravljalo o nekim konkretnim stvarima u vezi sa Republikom Srpskom", rekao je Pavić.

On je večeras novinarima u Prijedoru rekao da DNS pozdravlja taj susret i da ga smatra izuzetno važnim za Republiku Srpsku.

Pavić je osudio ponašanje svih onih koji su pokušali da omalovaže taj sastanak i rekao da svi koji su tako razmišljali sada treba da se stide, ne Dodika niti DNS-a, već sebe i svog odnosa prema Republici Srpskoj.

On je dodao da bi svako ko je rodoljub i ko pošteno misli o uspjehu Republike Srpske, trebalo da bude zadovoljan ovim susretom i da stvara takvu klimu da do ovakvih susreta dolazi i ubuduće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije