BiH

Peres zahvalio Dodiku na podršci Izraelu

Peres zahvalio Dodiku na podršci Izraelu
Peres zahvalio Dodiku na podršci Izraelu

Izraelski predsjednik Šimon Peres uputio je danas pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u kome mu je zahvalio na nedvosmislenoj podršci Izraelu u vrijeme kada je narod te države izložen konstantnoj prijetnji od raketne vatre.

"U ovim teškim danima, vaše riječi solidarnosti i ohrabrenja su veoma ohrabrujuće i primljene su sa zahvalnošću", ističe se u Peresovom pismu, koje je Srni proslijedio pomoćnik šefa Predstavništva Srpske u Izraelu Aleksandar Nikolić.

Peres naglašava da su odnosi Izraela i Srpske zasnovani na prijateljstvu i saradnji.

"To prijateljstvo i saradnja jasno se odražavaju u vašoj nedvosmislenoj podršci Izraelu u vrijeme kada je njegov narod izložen konstantnoj prijetnji od raketne vatre", ističe Peres.

Peres, koji je dobitnik Nobelove nagrade za mir, izražava nadu da će se mir i stabilnost vrlo brzo vratiti u njegovu zemlju.

"Želim da vam uputim izraze svog najdubljeg uvažavanja. Želim vam sve najbolje", dodaje Peres u pismu zahvalnosti predsjedniku Srpske.

Predsjedniku Peresu danas je posljednji dan na ovoj funkciji. Dužnost predsjednika Države Izrael preuzima Reuven Rivlin, koji danas polaže zakletvu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je 12. jula pismo izraelskom predsjedniku Šimonu Peresu i premijeru Benjaminu Netanjahuu, u kojem je izrazio potpuno razumijevanje i podršku odlučnosti da na terorističke prijetnje i akcije protiv Izraela odgovore na adekvatan način, štiteći bezbjednost svojih građana i njihovu imovinu.

Predsjednik Srpske je istakao da sa posebnom pažnjom i zabrinutošću prati razvoj situacije u pojasu Gaze, jer duboko i iskreno saosjeća sa prijateljskim jevrejskim narodom i državom Izrael.

"Terorističke prijetnje i akcije militantnih islamističkih grupa su prijetnja cjelokupnoj svjetskoj zajednici, pa bi i ona morala da stane u jedan front protiv takvih prijetnji", istakao je Dodik u pismu.

On je izrazio uvjerenje da će se država Izrael odruprijeti takvim prijetnjama i da će se mir vratititi na cijelu teritoriju Izraela.

"Primite izraze našeg dubokog poštovanja, podrške i saosjećanja sa vašim narodom", naveo je predsjednik Srpske u pismu predsjedniku i premijeru Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije