BiH

PDP ne podržava Petrovića za kandidata gradonačelnika Doboja

PDP ne podržava Petrovića za kandidata gradonačelnika Doboja
PDP ne podržava Petrovića za kandidata gradonačelnika Doboja

DOBOJ - Bolja startna pozicija pred kraj pregovora lidera Saveza za promjene i sprečavanje "bijeljinskog scenarija" mogli bi biti razlozi zašto je dobojski SDS požurio da istakne kandidaturu Obrena Petrovića za još jedan gradonačelnički mandat, iako nema podršku ovdašnjeg PDP-a.

"Vjerovatno Obren Petrović procjenjuje politički da bi mu na ovaj način kako je istupio stvorilo veće šanse kada je u pitanju konačan dogovor lidera Saveza za promjene i to je njegovo legitimno pravo, ali podršku Gradskog odbora niti vrha PDP-a nije imao da bi s tim izašao u javnost", izjavio je Tihomir Gligorić, kojeg je PDP predložio za zajedničkog kandidata Saveza za promjene za gradonačelnika Doboja.

Svojevremeno se u javnosti spekulisalo da bi Petrović, ako ne bi bio kandidat Saveza za promjene, mogao biti nezavisni kandidat, što bi bio scenario sličan onom u Bijeljini, gdje je Zlatko Maksimović, poslanik u Narodnoj skupštini RS, napustio SDS i istakao svoju kandidaturu za gradonačelnika ispred "Uspješne Srpske".

"U načinu vođenja politike sve je dozvoljeno, pa vidjećemo u konačnici", kazao je Gligorić.

Dodao je da bi nezavisna kandidatura Petrovića vjerovatno nanijela veliki problem vrhu SDS-a.

Siniša Đorđević, lider dobojskog PDP-a, ističe da to što je SDS istakao svog, ne sprečava ovu partiju da ostane kod svog kandidata za gradonačelnika do konačne odluke tri lidera Saveza za promjene.

"Savez za promjene nije donio konačnu odluku i praktično kandidat SDS-a je Obren Petrović, naš kandidat je Tihomir Gligorić. Savez za promjene treba da donese odluku kome će to mjesto pripasti", rekao je Đorđević.

Iznenađenja su moguća, kažu u PDP-u, jer politika koja je vođena u Doboju prethodnih godina nije dala rezultate, bila je pogrešna i u mnogim vidovima je veoma štetna.

Svi mjesni odbori dobojskog SDS-a 20. maja su podržali kandidaturu aktuelnog gradonačelnika, a iz te stranke je poručeno da za to imaju podršku svih partija Saveza za promjene, uključujući i PDP.

"Obren Petrović je sigurno kandidat za gradonačelnika. Ja slobodno i odgovorno tvrdim da su sve stvari završene i aktuelni gradonačelnik će biti kandidat za istu funkciju", kazao je Danijel Jošić, član Predsjedništva dobojskog SDS-a, te dodao da Petrović ima i podršku SDP BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije