BiH

Predsjedništvo BiH pozvano na inauguraciju

Predsjedništvo BiH pozvano na inauguraciju
Predsjedništvo BiH pozvano na inauguraciju

SARAJEVO - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dobilo je poziv za inauguraciju nove predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, potvrdio je Feni hrvatski član državnog predsjedništva Dragan Čović.

Po njegovim riječima, Predsjedništvo tek treba donijeti odluku hoće li sva trojica članova prisustvovati ovoj svečanosti koja će  biti održana 15. februara u Zagrebu. 

''Prema jednom prethodnom preliminarnom dogovoru planirano je da idemo sva trojica, ali kako nije bio poznat termin tog, kao i nekih drugih događaja, zaključili smo da ćemo naknadno dogovoriti hoćemo li  ići u kompletnom sastavu. Ja sigurno idem, a moj će prijedlog biti da idemo sva trojica i da na jedan svečan način kao predsjednici susjedne i prijateljske zemlje budemo nazočni tom događaju'', kazao je Čović. 

Govoreći o mogućnosti da jedan od prvih spoljnopolitičkih susreta novoizabrane hrvatske predsjednice bude upravo sa članovima Predsjedništva BiH Čović kaže kako su njegovi dosadašnji razgovori s Grabar-Kitarović išli u tom pravcu. 

''Ona je od 19. veljače formalno u ulozi predsjednice i vidjet ćemo njen plan i dinamiku, ali čini mi se da će BiH biti prioritet u toj vanjskopolitičkoj komunikaciji. Meni je logično da jedan od prvih susreta novoizabrane predsjednice izvan Hrvatske bude upravo s Predsjedništvom BiH'', izjavio je za Fenu član Predsjedništva BiH Dragan Čović. 

Inauguracija Kolinde Grabar-Kitarović koja će na čelu Hrvatske zamijeniti Ivu Josipovića  biće održana u nedjelju, 15. februara na Markovu trgu u Zagrebu. Nova hrvatska predsjednica prisegnuće pred predsjednicom Ustavnog suda RH Jasnom Omejec, a na svečanosti za koju pripreme uveliko traju očekuje se dolazak većeg broja državnika iz Evrope i svijeta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije