BiH

Princ Albert od Monaka u Banjaluci: Sport idealna prilika za promociju mira

Princ Albert od Monaka u Banjaluci: Sport idealna prilika za promociju mira
Princ Albert od Monaka u Banjaluci: Sport idealna prilika za promociju mira

BANJALUKA - Princ Albert Drugi od Monaka, na početku dvodnevne posjete Banjaluci, izjavio je da je sport idealna prilika za promociju mira i približavanje zajednica.

Inače, princa Alberta Drugog od Monaka, ispred Palate Republike danas su dočekali član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović i ministar porodice, omladine i sporta Srpske Nada Tešanović.

Radmanović i Tešanovićeva su princa Alberta, koji je doputovao na Međunarodni aerodrom u Banjaluci oko 15.50 časova, dočekali ispred Palate Republike, uz velike mjere obezbjeđenja.

Radmanović je iskazao zadovoljstvo posjetom princa Alberta Drugog od Monaka, Banjaluci, RS i BiH.

‘’Došao je na poziv organizacionog odbora ‘Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2014’'. Ovo je prijateljska posjeta za prvenstvo, ali i za razmijenu mišljenja o boljem svijetu, čistijem svijetu, o svijetu u miru u kojem ćemo se zajedno boriti za ekologiju’’, rekao je Radmanović, na konferenciji za novinare, povodom dolaska princa od Monaka.

‘’Princ Albert Drugi od Monaka, poznat je kao borac, za čist svijet i mir, ali i veliki zaljubljenik u sport i prirodu, i dobrodošao je u Banjaluku'' , kazao je član Predsjedništva BiH.

Radmanović je naveo da je ovo je prilika i za razmijenu mišljenja o evropskom putu. Takođe je naveo da su Monako i BiH  specifične na evropskom putu.

Princ Albert Drugi od Monaka, nije krio oduševljenje svojim dolaskom u Banjaluku.

‘’Drago mi je što sam u naredna dva dana u Banjaluci. Ovo je prilika da se otkriju ljepote vaše zemlje i priorde’’, kazao je princ.

‘’Sport je vrlo važna aktivnost za očuvanje prirorde...Prvenstvo  je jako lijep način da se predstave sport i priroda’’ kazao je princ Albert u kratkom obraćanju novinarima.

On je izrazio nadu da će saradnja Monaka i BiH biti unaprijeđena. Radmanović je potvrdio da je prijateljska posjeta princa Alberta vezana za Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu.

Princ Albert, koji je danas započeo dvodnevnu posjetu Republici Srpskoj na poziv Nebojše Radmanovića, prisustvovaće sutra završnici Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2014".  Na završinici takmičenje princ će uručiti medalje za najbolje.

Radmanović je počasni predsjednik Organizacionog odbora za organizovanje ovog takmičenja.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije