BiH

Pročitani iskazi o premlaćivanju Dragana Kuljanina

Pročitani iskazi o premlaćivanju Dragana Kuljanina
Pročitani iskazi o premlaćivanju Dragana Kuljanina

MOSTAR - U nastavku suđenja Rami Žiliću i Esadu Gakiću, optuženima za zločine počinjene nad Srbima i Hrvatima 1993. godine u Konjicu, pred Kantonalnim sudom u Mostaru pročitani su iskazi dva svjedoka koji su govorili o premlaćivanju zarobljenika Dragana Kuljanina.

Svjedoci Novica Đorđić i Danilo Vulić dali su te iskaze Tužilaštvu BiH u Beogradu 2014. godine.

Đorđić je u iskazu naveo da zna da je Dragan Kuljanin bio pretučen, da je te večeri u prostorijama zatvora "Musala" u Konjicu vidio optužene Žilića i Gakića, ali da nije siguran ko je tukao Kuljanina, prenosi Birn.

Svjedok je izjavio da nema dobro mišljenje o Žiliću, navodeći da je bio neotesan, loš prema zarobljenicima, kojima nije dozvoljavao da idu u ve-ce.

Vulić je naveo da je Dragan Kuljanin po izlasku iz zarobljeništva bio u veoma lošem fizičkom i psihičkom stanju.

"Dragan je bio izuzetno iscrpljen i nemoćan, imao je vidne podlive i masnice po tijelu od fizičkog premlaćivanja u zarobljeništvu. Bio je izuzetno blijed, mršav i često mi se žalio da ima glavobolje i teško je disao", posvjedočio je Vulić.

Prema njegovim riječima, Kuljanin je imao vidne podlive na potkoljenici i plećkama, vidne uboje i veliku posjekotinu na tjemenu.

Nastavak suđenja zakazan je za 24. mart, kada će putem videolinka biti ispitan Dragan Kuljanin, kao i svjedoci odbrane, te optuženi Ramo Žilić i njegov brat Edhem Žilić.

Žilić i Gakić optuženi su za ratne zločine nad civilima hrvatske i srpske nacionalnosti koji su bili zarobljeni u prostorijama Osnovne škole "Musala" u Konjicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije