BiH

Putna infrastruktura preduslov za razvoj privrede

BANJALUKA - Poslanik SNSD-a Srđan Milović izjavio je da nisu opravdane kritike opozicije na račun ulaganja u putnu infrastrukturu, jer je upravo to najvažnije za razvoj privrede.

Milović je istakao da nikada u nerazvijenim krajevima neće biti proizvodnje dok ne bude bilo dobre infrastrukture, jer zbog nedostatka infrastrukture postoji iseljavanje iz takvih područja.

On je tokom rasprave o Prijedlogu ekonomske politike za 2015. dodao da će od Vlade tražiti da se što više ulaže u putnu infrastrukturu kao ključni preduslov za razvoj privrede koja je glavni izvor finansiranja.

Poslanik SDS-a Tomica Stojanović optužio je aktuelnu vlast da gradi najskuplje autoputeve, te naveo da je dionica autoputa Banjaluka-Klašnice koštala 22,5 miliona KM po kilometru, te da je to najskuplji autoput u Evropi.

On je istakao da nije dobro graditi autoput od Banjaluke prema Mrkonjić Gradu ka Hrvatskoj bez prethodno urađene studije izvodljivosti.

Stojanović je poručio da je potrebno graditi fabrike i obezbjeđivati nova radna mjesta.

Poslanik SNSD-a Igor Žunić izjavio je da priča o novim radnim mjestima koju plasira opozicija zanemaruje činjenicu da je mnogo takvih mjesta uništeno za vrijeme njihove vlasti i privatizacije 551 preduzeća.

Komentarišući priču o opravdanosti izgradnje autoputa Banjaluka-Gradiška i još uvijek neizgrađenog mosta na Savi kod Gradiške, on je rekao da u vrijeme planiranja ovog projekta Hrvatska nije bila u EU, ali da će izgradnja ovog mosta sigurno biti prioritet u narednom periodu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović prekinuo je večerašnji rad parlamenta Srpske i nastavak zasjedanja zakazao za sutra u 10 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije