BiH

RAK i dalje bez direktora

RAK i dalje bez direktora
RAK i dalje bez direktora

SARAJEVO - Savjet ministara BiH na danas održanoj sjednici nije imenovao direktora niti vršioca dužnosti direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), kao što je očekivano.

Na samoj sjednici, kako nezvanično saznajemo, Damir Hadžić, ministar transporta i komunikacija, predložio je da ovo ministarstvo za narednu sjednicu izradi dokument o razrješenju Kemala Huseinovića, v.d. direktora RAK-a, koji je nedavno podnio neopozivu ostavku na tu funkciju, i da predloži njegovog zamjenika takođe kao vršioca dužnosti.

Na ovaj Hadžićev prijedlog usprotivio se Nikola Špirić, ministar finansija i trezora BiH, koji je napomenuo Hadžiću da je procedura izbora direktora RAK-a završena i predložio mu da problem riješe tako što će potvrditi imenovanje Srđana Rajčevića za direktora RAK-a, što se nije desilo.

"Sve se završilo na tome i tako je završena ta tačka dnevnog reda", ispričao je izvor "Nezavisnih" iz Savjeta ministara BiH.

U Savjetu ministara BiH nisu puno željeli govoriti na ovu temu i osim citiranja zaključka da se Savjet minsitara BiH upoznao sa obavještenjem o ostavci na funkciju generalnog direktora RAK-a, nisu željeli ništa drugo govoriti.

Zanimljivo je da i u samom Savjetu RAK-a, koji bira direktora ove agencije, nisu načisto šta bi trebalo da bude urađeno po pitanju Huseinovićeve ostavke. Jedni su mišljenja da oni treba da iz redova pomoćnika direktora imenuju vršioca dužnosti, a drugi, pak, tvrde da je to stvar Savjeta ministara BiH i da Zakon o komunikacijama ne poznaje vršioca dužnosti.

Inače, danas je održana i sjednica Savjeta RAK-a, na kojoj su samo prihvatili informaciju o ostavci Huseinovića, ali nisu imenovali vršioca dužnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije