BiH

"Ruka ruci - mi smo socijalisti" slogan SP-a

"Ruka ruci - mi smo socijalisti" slogan SP-a
"Ruka ruci - mi smo socijalisti" slogan SP-a

BANJALUKA - Socijalistička partija (SP) RS danas je u Banskim dvorima u Banjaluci okupila sve kandidate s lista za predstojeće izbore te javnosti predstavila slogan za kampanju koji glasi: "Ruka ruci - mi smo socijalisti".

Petar Đokić, predsjednik stranke, rekao je da će SP imati puni broj kandidata u RS za svih devet izbornih jednica, kao i za četiri kantonalne skupštine u FBiH, ukupno 142 kandidata.

"Osim njih, ovdje su i ljudi koji su dio izbornog štaba. Danas smo našim kandidatima objasnili suštinu i osnovne poruke s kojima idemo u kampanju. Naime, SP bazira svoj politički život na pitanju solidarnosti, koje smatramo jednim od najvažnijih principa na kojem RS može dugoročno da opstane i da se razvija", rekao je Đokić.

On je istakao da je ta osnovna namjera socijalista u ovoj godini potvrđena i kroz veliku solidarnost koju je stranka pokazala prema poplavljenima.

"Naš najvažniji prioritet je ekonomski razvoj, a to znači više radnih mjesta i više posla u RS. To mora biti prvi prioritet svake vlasti. Mi socijalisti, ako dobijemo od građana povjerenje da možemo formirati vlast i na nju uticati, svakako da ćemo pitanje zapošljavanja staviti kao svoj najvažniji prioritet", rekao je Đokić.

S tim u vezi on je naglasio da su u protekle četiri godine postignuti određeni rezultati, navodeći da je RS jedina u regionu koja je smanjila broj nezaposlenih, za oko 14.000.

"Mi socijalisti ne koristimo ružne riječi, ne koristimo teške riječi, nego jezik umjerenog komuniciranja. Pozivamo ljude da vjeruju u snagu argumenata s kojima izlazimo i duboko sam ubijeđen da će program socijalista dobiti snažnu podršku. Zato je naša suštinska poruka: 'Ruka ruci - mi smo socijalisti!'", zaključio je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije