BiH

Rusija i RS nastavljaju saradnju

Rusija i RS nastavljaju saradnju
Rusija i RS nastavljaju saradnju

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik RS, primio je danas u nastupnu posjetu Petra Ivancova, novog ambasadora Ruske Federacije u BiH, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Istaknuto je da se tokom razgovora Dodik osvrnuo na vojnu paradu u Beogradu i susret sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, s kojim je razgovarao tokom radnog ručka. Dodik je istakao da postoji veliki prostor za intenziviranje ekonomske saradnje sa Ruskom Federacijom, a posebno u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Osim o poljoprivredi, razgovarano je i o energetici, a posebno o projektu "Južni tok".

"Učešće u projektu 'Južni tok' i saradnja u oblasti energetike sa Ruskom Federacijom ostaju trajno opredjeljenje RS", konstatovao je Dodik.

Dodik i ambasador Ivancov razmijenili su mišljenja i o ostalim aktuelnim pitanjima u RS i BiH.

Podsjećamo, u izjavi za Nezavisne u četvrtak iz Beograda, nakon razgovora sa Putinom, Dodik je rekao da je Putin istakao da Rusija ostaje pri projektu "Južni tok", te da je ponudio da se kreditiranjem poljoprivredne proizvodnje na prostoru RS putem ruskih banaka koje su prisutne u RS pokuša obezbijediti proizvodnja za rusko tržište.

Dodik je istakao da će udruživanjem poljoprivrednih proizvođača RS pokušati obezbijediti veću proizvodnju.

Novi ambasador Ruske Federacije Petar Ivancov krajem septembra doputovao je u BiH. Ivancov je na mjestu ambasadora zamijenio Aleksandra Bocan-Harčenka, koji je funkciju ruskog ambasadora u BiH obavljao od septembra 2009. do avgusta ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije