BiH

SDS: Pozivamo Dodika da objavi razgovore Govedarice u ambasadama

SDS: Pozivamo Dodika da objavi razgovore Govedarice u ambasadama
Foto: N.N. | SDS: Pozivamo Dodika da objavi razgovore Govedarice u ambasadama

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se podvrgne poligrafu i da izvještaj bude dostupan javnosti, kao i da objavi razgovore predsjednika SDS-a Vukote Govedarice u svim ambasadama.

U saopštenju SDS-a navodi se da je Govedarica juče bio u Mrkonjić Gradu na proslavi Vidovdana, prekjuče u Gornjoj Slatini kod Šamca, a dan prije u posjeti Koordinaciji Srba u Mostaru.

Reagujući na izjavu predsjednika Republike da ima informacije da je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica prije nekoliko dana po pojedinim ambasadama tvrdio da sve što se iz Srbije radi za Srpsku s ciljem je pružanja političke podrške aktuelnoj vlasti, iz SDS-a navode da nijedna ambasada nije smještena ni u Banjaluci, a ni u pomenutim gradovima, te da "Govedarica nikako nije mogao da bude u ambasadama i razgovara sa ambasadorima, kako to Dodik kaže".

“Pozivamo predsjednika Dodika da se počne baviti svojim poslom, da prestane da dijeli ljude na patriote i izdajnike, jer na taj način dugoročno ugrožava Republiku Srpsku”, navedeno je u saopštenju.

Iz SDS dodaju da predsjednik Srpske sljedeći put, kako kažu, proba da smisli nešto za šta je postojala realna mogućnost da se desi.

"Pozivamo ga da objavi sve razgovore gospodina Govedarice u svim ambasadama, kako je i rekao da će uraditi", saopšteno je iz SDS-a.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da ima informacije da je Govedarica prije nekoliko dana po pojedinim ambasadama tvrdio da sve što se iz Srbije radi za Srpsku s ciljem je pružanja političke podrške aktuelnoj vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije