BiH

SNSD: "Birač" bačen na koljena u vrijeme vlasti SDS-a

SNSD: "Birač" bačen na koljena u vrijeme vlasti SDS-a
SNSD: "Birač" bačen na koljena u vrijeme vlasti SDS-a

BANJALUKA - Savez nazavisnih socijaldemokrata /SNSD/ saopštio je danas da je Fabrika glinice "Birač" bačena na koljena u ratnom i poratnom periodu, kada je vlast na svim nivoima uglavnom imala SDS.

"Fabrika glinice `Birač` ušla je u pregovore sa litvanskim kupcem u vrijeme vlade Mladena Ivanića, a privatizovana je u vrijeme vlade Dragana Mikerevića. Ovaj gigant je bačen na koljena, jer ga je cijela SDS-ova struktura uništavala kako i kad joj se prohtjelo", navedeno je u saopštenju SNSD-a.

Iz SNSD-a dodaju da je u vrijeme dok je SDS bila na vlasti vršena privatizacija preduzeća u Srpskoj, čije je posljedice na svojoj koži osjetilo na desetine hiljada radnika koji su ostali bez posla, te gradovi i opštine čija je privreda uništena za račun nekoliko ljudi.

"Većina preduzeća je otišla u stečaj i sada nikome nisu interesantna, jer su uništena do potpune nefunkcionalnosti", poručuju iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da se od posljedica privatizacije preduzeća, koju su provodili SDS i PDP, Republika Srpska i njeni građani do danas nisu oporavili. "Takođe, Republika Srpska se još nije oporavila, od svih posljedica vršenja vlasti SDS-a i PDP-a, i pustoši koje su za sobom ostavili“, stoji u saopštenju.

SNSD je saopštio da jučerašnje i današnje konferencije za novinare predstavnika opozicionih partija SDS-a i PDP-a predstavljaju nastavak brutalne i neargumentovane hajke na predsjednika SNSD-a i predsjednika Republike Milorada Dodika, te na SNSD u cjelini.

"Praksa je u opozicionim redovima da se slika o stanju u Srpskoj stvara sa pretpostavkom da su građani zaboravili period njihove vladavine. Tako je SDS ponovo optužila SNSD za novonastalu situaciju u Fabrici glinice `Birač`“, naglašavaju iz SNSD-a.

U saopštenju se dodaje da SDS i PDP nemaju pravo nikome držati moralne lekcije, ni SNSD-u niti bilo kome.

"Određeni broj medija u Republici Srpskoj stavio se u funkciju portparola opozicije, što predstavlja kršenja osnovnih postulata novinarske profesije i etike", istaknuto je u saopštenju.

Iz SNSD-a poručuju da podržavaju sve napore koje je Vlada Srpske učinila i čini da bi radnici zaposleni u bivšem "Birču" ostali na svojim radnim mjestima, kao i svi oni čija egzistencija zavisi od normalnog rada fabrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije