BiH

SNSD: MUP da zaštiti Zvonka Bajagića

SNSD: MUP da zaštiti Zvonka Bajagića
SNSD: MUP da zaštiti Zvonka Bajagića

VLASENICA - Opštinski obor SNSD-a u Vlasenici zatražio je danas od Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da zaštite njihovog člana Zvonka Bajagića od napada, provokacija i uvreda aktivista Saveza za promjene - SDS-PDP-NDP, koji su kulminirali juče u popodnevnim časovima, saopšteno je iz vlaseničkog SNSD-a.

 Predsjednik Opštinskog odbra SNSD-a Vlasenica Mladen Popović rekao je Srni da Odbor od nadležnih zahtijeva provođenje istrage i sankcionisanje odgovornih. "Ista lica su prije dvije godine u noći izbora napala kuću i porodicu Bajagić, a da niko za to nije odgovarao", podsjetio je Popović. 

Aktivista SNSD-a Zvonko Bajagić rekao je Srni da je njegova porodica već duže vrijeme izložena prijetnjama i uvredama, te da je prije dvije godine, u noći izbora, praktično bila pred linčovanjem.

"Nema kakve vulgarnosti nisu izgovarali, od psovanja Dodika, Putina, do uzvika ustašo, izdajniče. Bacili su i topovski udar. Dobro se zna koje je to bio, zna se ko je vozio kamion i koji ih je dovezao. Bilo je ih je 50", rekao je Bajagić.

On kaže da se slična situacija ponovila i juče, te da su uvrede bile upućene njegovoj majci koja se nalazila ispred kuće. "Poslije mi je predložila da se selimo, jer ovdje nama života nema", naglašava Bajagić.

U vlaseničkom SDS-u tvrde da članovi i simpatizeri te stranke nemaju ništa sa navodima koje je iznio Bajagić.

Predsjedik Opštinskog odbora SDS-a Rade Stevanović rekao je Srni da je uvrede, ako ih je bilo, mogao da izgovori bilo ko, jer se njegova kuća nalazi pored magistralnog puta, gdje je frekvencija vozila velika. 

U Policijskoj stanici u Vlasenici rekli su Srni da su primili prijavu Opštinskog odbora SNSD-a i da su preduzete odgovarajuće mjere da se navodi iz prijave provjere, te su poručili da je policija sposobna i spremna da zaštiti bezbjednost i integritet svih građana u toj opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije