BiH

SP i SRS zajedno na izbore

SP i SRS zajedno na izbore
SP i SRS zajedno na izbore

BANJALUKA - Socijalistička partija (SP) RS i Srpska radikalna stranka (SRS) dr Vojislav Šešelj nastupiće zajedno na općim izborima u oktobru, potvrđeno je danas na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Petar Đokić, lider SP-a i aktuelni ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi RS, najavio je da će ova partija u predstojećem periodu uspostaviti isti vid saradnje i s nekim drugim političkim subjektima.

"Suština našeg političkog dogovora jeste da predstavnici SRS-a budu na listama SP-a. SP je sve vrijeme bila otvorena za saradnju, imali smo i još imamo koaliciju sa SNSD-om i DNS-om, ali, naravno, kroz tu našu koalicionu saradnju je predstavljeno da će naše partije sarađivati i sa drugim političkim subjektima", rekao je Đokić.

Osvrnuvši se na program djelovanja SP-a, Đokić je istakao da partija čiji je lider vodi najdosljedniju politiku u RS, još od 1993, kada je i osnovana.

"Sve ove godine smo govorili da je, osim važnih nacionalnih pitanja, kao što je zaštita identiteta RS i prava većinskog srpskog naroda u RS, ključno pitanje ekonomsko-socijalna oblast, dok su se drugi takmičili u nekim drugim pitanjima. Međutim, na temi 'veliki' i 'mali' Srbin ne može se pomoći nijednom Srbinu ili bilo kojem čovjeku, nego samo ako radimo nešto da on živi bolje", rekao je Đokić.

On je zaključio da su u međuvremenu i mnoge velike opozicione stranke prihvatile princip borbe za razvoj i socijalnu pravdu, ali da "prilično kasne".

"Opredijelili smo se da prihvatimo poziv i saradnju SRS, koja ima svoju centralnu otadžbinsku upravu u Beogradu. Oni će biti na našim listama u izbornim jedinicama sedam, osam i devet", rekao je Đokić, dodajući da je SP za predstojeće izbore kandidirala dosta novih ljudi.

Dejan Šantić, član Centralne otadžbinske uprave SRS, dodao je da je odluka o nastupu na listama SP-a na narednim izborima donesena u organima stranke.

"Mi već duže nismo parlamentarna stranka, ali imali smo dosta dobre odnose sa SP-om. Baštinimo iste ideje i na isti način vidimo kako rješavati probleme u RS", rekao je Šantić, izrazivši očekivanje da će ova stranka nakon općih izbora ponovo postati parlamentarna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije