BiH

Salkić: Situacija stabilna i pod kontrolom

Salkić: Situacija stabilna i pod kontrolom
Salkić: Situacija stabilna i pod kontrolom

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić zahvalio se načelniku opštine Zvornik Zoranu Stevanoviću za učinjene napore na stabilizaciji situacije nakon terorističkog napada na policijsku stanicu, te pozvao na strpljenje, mir i povećan nivo tolerantnosti.

Salkić je razgovarao danas u Zvorniku sa Stevanovićem i predstavnicima Bošnjaka na svim nivoima vlasti o bezbjednosnoj situaciji u ovoj opštini i njenom prevazilaženju nakon terorističkog napada na policijsku stanicu, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Srpske.

"U ovom trenutku situacija u Zvorniku je stabilna i pod kontrolom", naveo je Salkić.

On je ukazao da je posebno važno da su Stevanović i predstavnici Bošnjaka u Zvorniku prošle noći imali znanja i mudrosti da smire tenzije, dok su građani pokazali visok nivo svijesti, istrajavajući na čuvanju dobrosusjedskih odnosa.

"Svi smo danas ponovili stav da ovaj incident nisu počinili Bošnjaci, već pojedinac koji nije imao našu podršku. Naš način komunikacije je miroljubiva koegzistencija, tolerancija i poštivanje sistema", naveo je Salkić, koji je danas posjetio opštinu Zvornik.

On je izrazio uvjerenje da se kroz institucije države mogu riješiti svi problemi, te dodao da će Bošnjaci i ubuduće biti konstruktivni faktor u stabilizaaciji situacije, te sprečavanju svake mogućnosti da se slični napadi ponove.

Stevanović je istakao da su važnu ulogu u stabilizaciji stanja odigrali predstavnici Islamske zajednice u BiH, Medžlisa Zvornik i predstavnici Bošnjaka u opštinskim institucijama, koji su shvatili ozbiljnost situacije i preduzeli korake na intenziviranju komunikacije i otklanjanja straha, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali federalni ministar za povratak i izbjeglice Edin Ramić, narodni poslanik Nedim Čivić i predsjednik Skupštine opštine Zvornik Mersed Mehmedović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije