BiH

Sam pronašao ostatke rođenog brata

Sam pronašao ostatke rođenog brata
Sam pronašao ostatke rođenog brata

Dvije decenije nisam znao gdje mi je brat, nisam mogao više da trpim tu agoniju. Nakon što sam ga jedne noći ponovo sanjao, odlučio sam da krenem da ga tražim, svjedoči brat nestalog borca Marinko Poparić.

Od jednog od njegovih preživjelih saboraca je, kaže, saznao da je posljednji put viđen u šumi u Poljanicama kod  Grahova. Tu je pronašao brata i još jednog nestalog vojnika.
 
“Sad mi je nekako srce na svom mjestu, kamen je sišao sa njega kad sam to uspio to da pokrenem, sam kao brat. Mislim da mi je taj trenutak najbezbolniji, da znam gdje mi je brat, da mogu otići zapaliti mu svijeću na grob svoga brata'', rekao je Poparić.
 
Marinko je u potragu u novembru prošle godine krenuo sa svojim i sinom pokojnog brata. Na njegovu inicijativu u akciju su se uključili i preživjeli saborac pokojnog Rajka Poparića i nekoliko članova republičkog centra za traženje nestalih.
 
Miloš Poparić imao je samo šest mjeseci kada mu je stric nestao. Svjestan je, kaže, da ga nikada ne bi pronašli da nisu preuzeli slučaj u svoje ruke.
 
“Tata je organizator toga svega. Uspjeli samo ga pronađemo. Sada nam je lakše, znaćemo gdje je stric, a ne tolike godine što je bio ispod bukve u šumi, a samo da je pokušala organizacija da ga potraži, sve bi uspjeli”, ispričao je Miloš Poparić, nećak.
 
Porodicama Poparić i Vujičić danas je, šest mjeseci nakon pronalaska ostataka sa sigurnošću od 99,9 odsto saopšteno da su to zaista njihovi rođaci.
 
Nalaze su prihvatili, a u narednih nekoliko dana će, kažu napokon, sahraniti svoje najmilije. Rajko Poparić i Dušan Vujičić zajedno su se borili u 9. pješadijskoj brigadi VRS. Živote su izgubili u decembru 94. tokom napada HVO-a. Ogorčeni radom institucija, rodbina poručuje porodicama nestalih da počnu sami da traže svoje najmilije, javio je ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije