BiH

Savčić: Kavazović će morati položiti račune javnosti

Savčić: Kavazović će morati položiti račune javnosti
Savčić: Kavazović će morati položiti račune javnosti

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić osudio je danas kao ratnohuškačku i prijeteću izjavu poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića, koji je pozvao muslimane da spriječe "vlahe" u osvajanju vlasti u Srebrenici.

"To je vrlo ozbiljna prijetnja koja mora sve nas, ako smo uspavani, da probudi i da dobro razmislimo o toj poruci na svaki mogući način, pa i kada je riječ o izborima i jedinstvenim listama", izjavio je Savčić.

On je ukazao da srpski političari i crkveni poglavari nisu na takav način pozvali Srbe u opštini Petrovac u Federaciji BiH, sa većinskim srpskim stanovništvom, da kažu da Petrovac mora biti srpski, nego su ostavili slobodu građanima da se izjasne na izborima.

"Ovako neodgovorna izjava, ovakvo pravo polaganja na Srebrenicu kao isključivo, jedino moguću opciju u kojoj će vladati Bošnjaci ne samo da je neodgovorno, nego je zapanjujuće i ne znam šta bi se desilo da je poglavar Srpske pravoslavne crkve dao takvu izjavu", rekao je Savčić.

Prema njegovim riječima, nevjerovatno je da Kavazović sa položaja prvog čovjeka u Islamskoj zajednici daje takve neodgovorne, zapaljive, ratnohušačke izjave.

On je osudio Kavazovićevo vraćanje i žal za vremenom Otomanske imperije kada su Srbi od strane Turaka osvajača nazivani "vlasima".

"Vrlo opasna poruka koja dolazi sa mjesta i iz usta čovjeka koji mora da ima potpuno druge poruke, mislim da će morati položiti račune javnosti Republike Srpske, ali i BiH", zaključio je Savčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije