BiH

Savez Srba iz Švedske: Jasenko Selimović - sramota za švedske institucije

STOKHOLM - Savez Srba iz Švedske obratio se švedskoj vladi, ukazujući na antisrpsko djelovanje državnog sekretara u Ministarstvu za integracije Jasenka Selimovića.

Savez Srba upozorava da se Selimović, umjesto prevazilaženjem problema, bavi produbljivanjem razlika u mišljenjima o bolnim pitanjima ratnog i poratnog perioda među narodima na Balkanu, čiji je dio nastanjen u Švedskoj i koji je smatra novom domovinom.

U pismu se ističe da svi ljudi koji su bili prisiljeni da napuste svoje domove nose gorke uspomene iz ratnog perioda i ono što najmanje žele jeste to da ih neko stalno na to podsjeća, a pogotovo neko ko nije objektivan, a morao bi to biti po prirodi svoga posla.

Selimović je sramota za Ministarstvo za integracije, za švedsku vladu i švedsko demokratsko društvo - poručuje Udruženje Srba iz Švedske.

On sa položaja državnog sekretara otvoreno zastupa interese jedne druge države /BiH/ ili, tačnije, polovine te države i otvoreno vrijeđa srpski narod u cjelini, pa tako i Srbe u Švedskoj - navedeno je u pismu.

Bez obzira šta je aktuelna tema u Švedskoj, Evropi ili svijetu, Selimović uvijek u tu priču uvuče Srbe, ne štedeći uvrede i optužbe u člancima koje objavljuju švedski mediji - navodi Udruženje Srba.

U pismu se upozorava da se Selimović služi falsifikatima i tako plete mrežu insinuacija i propagandnih floskula.

Kao prilog svom pismu autori su Vladi Švedske poslali niz Selimovićevih autorskih tekstova, kojima potkrepljuju svoju ocjenu njegovog rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije