BiH

Slobodan Gavranović: Realan program za Banjaluku

Slobodan Gavranović: Realan program za Banjaluku
Slobodan Gavranović: Realan program za Banjaluku

BANJALUKA, BRČKO - Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ima realan i ostvariv program za Banjaluku, rađen na osnovu analize stanja sa jasno definisanim prioritetima i u skladu sa realnim mogućnostima, rekao je Slobodan Gavranović, kandidat ove stranke za gradonačelnika.

Gavranović je u utorak na tribini u mjesnoj zajednici Nova varoš poručio da će biti nastavljeni brojni započeti projekti u oblasti komunalne infrastrukture, uređenja naselja, izgradnje određenih kapaciteta kao što su gasifikacija, izgradnja tehnološkog parka.

"Nova radna mjesta i zapošljavanje svakako su prioritetni zadaci prema našem programu, dok u socijalnoj sferi nudimo brojne linije podrške, među kojima se posebno izdvaja program zaštite boračke populacije", naveo je Gavranović.

On je najavio niz projekata čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života u urbanim naseljima, kao što su izgradnja velikog parka koji je predviđen projektnom dokumentacijom na desnoj obali Vrbasa, te rekonstrukcija tvrđave Kastel.

Gavranović je najavio i izgradnju mostova, rekonstrukciju Kulturnog centra Banski dvor, izgradnju pet ateljea za domaće umjetnike, dvije galerije i još osam vrtića, od kojih četiri mogu biti stavljena u funkciju do kraja ove godine.

On je poručio i da će kada postane gradonačelnik u svojoj kancelariji imati dežurni telefon koji će građanima Banjaluke biti na raspolaganju za sve prigovore, žalbe i sugestije. Na skupu u Banjaluci Gavranovića je podržao visoki politički vrh Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

S druge strane, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, poručio je utorak u Brčkom da je neophodno pokazati jedinstvo i okupiti se oko ideje i ljudi koji mogu načiniti promjene. Dodik je na predizbornom skupu stranke u Brčkom naglasio da je Republika Srpska postala politički i teritorijalni nezaobilazni faktor.

"Ima da se poštuju Srbi, jer i mi poštujemo druge. Obećavam da vas Republika Srpska nikada neće ostaviti. Riješili smo se stranaca, otišli su, i mi ostajemo svoji na svome", istakao je Dodik.

Miroslav Gavrić, gradonačelnik Brčkog, rekao je da SNSD mora biti najveća snaga u Brčkom.

"Hoćemo da Brčko bude grad jednakih šansi za sve. Nećemo dozvoliti satanizaciju i napade na bilo koga u Brčkom", rekao je Gavrić.

Ova stranka je u utorak podržala svoj kadar i u drugim lokalnim zajednicama.

"Obećavam da ćemo već u prvoj godini otvoriti 200 novih radnih mjesta", rekao je tako Dodik na predizbornom skupu SNSD-a u Loparama.

On je istakao da podržava Savu Cvijetinovića, kandidata SNSD-a za načelnika opštine Lopare, u njegovom naporu da razvije ovaj kraj.

Dodik je istakao da je činjenica da je Savo čovjek koji je branio Republiku Srpsku njegova najbolja preporuka za načelnika.

Nikola Špirić, potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, naglasio je da je Cvijetinović čovjek za sva vremena, u ratu za slobodu, u miru za bolji život i nova radna mjesta.

Savo Cvijetinović , kandidat SNSD-a za načelnika opštine Lopare, rekao je da se Lopare ne mogu razvijati bez pomoći Vlade Republike Srpske.

"Vlast SDS-a u Loparama pokazala je da ne zna da radi. Vi dobro znate da u Loparama ne radi nijedna fabrika. Lopare su zadužena opština čiji dug iznosi šest miliona KM. To su dva budžeta Lopara", naveo je Cvijetinović.

Dodik je u Ugljeviku istako da je uvjeren da će na lokalnim izborima u Ugljeviku 7. oktobra pobijediti kandidati SNSD-a i da će ova opština konačno dobiti novog načelnika.

Relja Dragić, kandidat SNSD-a za načelnika opštine Ugljevik, poručio je mještanima da Ugljeviku od 8. oktobra predstoji brz i energičan privredni razvoj, koji je ovoj opštini neophodan.

Politički vrh ove stranke istako je nesebičnu podršku svojim kadrovima i u drugim lokalnim zajednicama širom RS.

Osam novih vrtića i četiri osnovne škole

Slobodan Gavranović, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke, kazao je juče da će kada bude izabran za gradonačelnika krenuti u izgradnju osam novih vrtića i četiri osnovne škole te tražiti znatno niže cijene gradskog prevoza za sve đake i studente.

On je naglasio da će izgradnjom vrtića u naseljima Paprikovac, Lauš, Centar, Petrićevac, Starčevica, Ada, Vrbanja i Kuljani, biti riješen problem smještaja i predškolskog vaspitanja za oko 2.000 mališana.

"Već u idućoj godini obezbijediću stavljanje u funkciju tri nova vrtića i to jednog u Obilićevu i dva na Starčevici, kao i proširenje vrtića u Rosuljama i vrtića u sklopu Dječjeg doma 'Rada Vranješević'", rekao je je Gavranović.

U saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture RS, naglasio je, biće krenuto u izgradnju škola u Pavlovcu, Priječanima, na Paprikovcu, u Adi, na Starčevici i završetak dogradnje škola u Debeljacima i Česmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije