BiH

Šmit razgovarao sa Durakovićem u Kozarcu

Šmit razgovarao sa Durakovićem u Kozarcu
Foto: X | Šmit razgovarao sa Durakovićem u Kozarcu

PRIJEDOR - Tokom posjete Kozarcu kod Prijedora, Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visoki predstavnik u BiH, razgovarao je sa Ćamilom Durakovićem, potpredsjednikom Republike Srpske.

Kako je saopšteno iz OHR-a na društvenoj mreži X razgovarali su o aktuelnim dešavanjima u BiH, s fokusom na suživot različitih etničkih grupa i zajedničku perspektivu evropskih integracija.

"Nema alternative konstruktivnoj saradnji u BiH", naveo je Šmit i dodao da  istorijska priča o uspjehu EU pokazuje kako svi ljudi mogu imati koristi od prevazilaženja nacionalističkih narativa i prevladavanja umjetnih barijera.

"Samo funkcionalna država omogućava svima da u miru i slobodno ispoljavaju svoj identitet", naveo je Šmit, prenosi Fena.

Šmit se sastao i s predstavnicima NVO Kvart, Izvor i Srcem do mira, kako bi se upoznao sa svakodnevnim životom povratnika u RS.

Sagovornici su potvrdili svoju punu podršku i potpunu posvećenost tijesnoj saradnji i zajedničkom napretku civilnog društva.

"Politika nije samo stvar političara, već i svakog građanina, te se u tom cilju uloga nevladinih organizacija mora prepoznati i promovirati", rekao je Šmit, prenosi Fena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije