BiH

Spisak svih mudžahedina sa državljanstvom BiH

Spisak svih mudžahedina sa državljanstvom BiH
Spisak svih mudžahedina sa državljanstvom BiH
N.N.

BANJALUKA - Bošnjačke vlasti su poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma šakom i kapom dijelile državljanstva BiH mudžahedinima i arapskim borcima koji su ratovali na strani Armije BiH!

U posjedu portala srpskacafe.com nalazi se spisak sa imenima 741 pripadnika zloglasnog odreda "El mudžahedin", njihovim ličnim podacima, adresama stanovanja, kao i datumi kada su primljeni u bh. državljanstvo. Pored toga, na spisku se pored imena novih državljana BiH precizno navodi i naziv organa vlasti u Federaciji BiH preko kojeg su mudžahedini primljeni u bh. državljanstvo, kao i imena službenika koji su ih evidentirali u matične knjige.

"Riječ je o spisku kojeg su napravile američke obavještajne službe nedugo nakon terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine. Amerikanci su tada prikupljali precizne podatke o svim arapskim borcima i bivšim pripadnicima "El mudžahedina" nakon što je otkriveno da je jedan broj terorista, koji su izvršili napad na Njujork i Vašington, za vrijeme rata boravio u BiH i da su se borili na bošnjačkoj strani", otkrivaju izvori SrpskaCafe iz obavještajno-bezbjednosnih krugova.

Oni dodaju da se značajan broj lica sa navedenog spiska i danas nalazi u BiH, poput zloglasnog Ajmana Avada, glavnog oficira za bezbjednost odreda "El mudžahedin", koji nesmetano živi u zeničkom prigradskom naselju Perin han.

Avad se na spisku kojeg nalazi na strani 118. pod rednim brojem 77.

"Takođe, jedan broj mudžahedina sa spiska, koji su dobili državljanstvo BiH, danas se nalazi u Siriji i Iraku. U tim zemljama ratuju na strani terorističke Islamske države", ističu sagovornici portala srpskacafe..

Najviše Sirijaca

Na spisku od 741 pripadnika "El mudžahedina", koji su poslije završetka rata u BiH dobili bh. državljanstvo, ubjedljivo najviše je Sirijaca – čak 108. Poslije njih slijede Egipćani, od kojih je 87 primljeno u bh. državljanstvo, zatim Jordanaca 80, Sudanaca 76, Alžiraca 75, Tunižana 49, Turaka 43.

Cjelokupan spisak imena mudžahedina koji imaju državljanstvo BiH pročitajte na OVOM dokumentu.

(srpskacafe.com)

 

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije