BiH

14. maja i opozicija i vlast na Trgu Krajine

14. maja i opozicija i vlast na Trgu Krajine
14. maja i opozicija i vlast na Trgu Krajine

BANJALUKA – Luka Petrović generalni sekretar SNSD-a rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da je vladajuća koalicija zakazala miting 14. maja u podne.

"Cilj mitinga je podrška razvoju izgradnji i stabilnosti RS kakvu žele njeni građani za kakvu su se borili i kakvu će se boriti u budućnosti. Cilj je takođe izražavanje misli da smo protiv podjela, nereda, dramaturgije, političkih kriza, izdaje, prodaje i poniženja. 14. maja ćemo pokazati koliko smo odlučni da imamo i gradimo jaku i stabilnu RS i koliko smo beskompromisni u odbrani RS i njenih građana", rekao je Petrović.

Peterović je rekao da je termin njihovog sastanka i mitinga isključivo vezan za skup Saveza za promjene, dodajući da Savez zakazuje ili otkazuje njihov miting.

"Oni su prvi koji su zakazali sve ovo, međutim mi hoćemo da pokažemo da smo mi vlast i da imamo interes za gradnju RS", navodi Petrović.

Petroviće je rekao da će SNSD smatrati izdajnicima sve koji dođu na miting Saveza za promjene, a moto mitinga je "Srcem za Srpsku! Stop izdaji."

" Mnogo pisama, poruka i usmenih javljanja je bilo u protekih 20-ak dana zato što su pojedinci i organizacije nezadovoljni ponašanjem i izdajničkom politikom naših predstavnika u Sarajevu. Nezadovoljni su zato što ljudi koji predstavljaju RS i koji su vlast na bh nivou sa visokim platama od 8.000 maraka pokušavaju da se prave prijatelji RS i da čine dobro RS. Oni to ne rade nijednim svojim potezom", rekao je on.

Dodao je da se ne može nijedna aktivnost Saveza niti ijedna marka navesti da je rezultat njihovih aktivnosti za RS.

Pojasnio je da se ne može praviti paralela između sadašnjih najava protesta Saveza za promjene i protesta koji su organizovani protiv vlasti SDS 2004. godine zato što, kako je naveo, tada se SNSD borio protiv iste izdajničke politike SDS-a i prebacivanja nadležnosti na nivo BiH.

Kako napominju iz SNSD-a, već su dobili dozvolu od policije da miting mogu organizovati 14. maja u 12 sati na Trgu krajine.

Da podsjetimo, juče je Savez za promjene donio proglas kojim poziva građane Srpske na proteste, isto 14. maja, s tim da će se oni okupiti u 12 u Parku Mladen Stojanović a u 13 zaputiti prema Trgu Krajine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije