BiH

Stanić: Ne mogu dati ekskluzivitet MUP-u Srpske

Stanić: Ne mogu dati ekskluzivitet MUP-u Srpske
Stanić: Ne mogu dati ekskluzivitet MUP-u Srpske

SARAJEVO - Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ Perica Stanić rekao je Srni da ne može dati ekskluzivitet MUP-u Srpske kada je riječ o potpisivanju Sporazuma o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji, pa će o tome odlučiti naknadno, nakon što to pitanje bude usaglašeno sa ostalim partnerima.

"Poslali smo sporazum MUP-u Federacije i Policiji Brčko distrikta da vide o čemu se tu radi. U tom sporazumu nema ništa spektakularno. Mislim da se neopravdano digla velika prašina oko toga", rekao je Stanić.

On je istakao da će se ovo pitanje rješavati naredne sedmice kada bude u prilici da razgovara sa ostalim partnerima iz bezbjednosnih agencija.

Stanić je rekao da je voljan da prevaziđe problem i da je pristao na sporazum iako mu nije potreban, jer mu je za saradnju dovoljan postojeći zakon.

"Ničim Sipa nije izazvala sukob niti je neprofesionalno postupala u Novom Gradu. Ja sam da se prevaziće sukob prvenstveno jer je to u interesu Republike Srpske i građana i da bi se smirile tenzije", rekao je Stanić.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić potpisao je 18. decembra Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji i dostavio ga na potpis direktoru Sipe Perici Staniću.

MUP Republike Srpske detaljno je analizirao Sporazum, koji je Sipa 17. decembra predložila za potpisivanje i dostavila Ministarstvu i zaključio da u potpunosti odgovara budućem međusobnom pružanju pomoći i operativnoj saradnji između MUP-a Srpske i Sipe, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U MUP-u izražavaju nadu da će, na osnovu postignutog Sporazuma, buduća saradnja između Ministarstva i Sipe biti zasnovana na zakonu, Sporazumu, korektnoj saradnji i profesionalnom odnosu u cilju zaštite i bezbjednosti svih građana i njihove imovine u Republici Srpskoj i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije